logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z programu Faktura po formacie dysku z Windows?

zbyszek.88 12 Cze 2011 13:31 2323 9
REKLAMA
  • #1 9603031
    zbyszek.88
    Poziom 12  
    Ocena: 34
    Jest mega problem na dysku gdzie miałem zainstalowanego windowsa miałem zarchiwizowane dane z programu fakturującego Faktura programer całkowicie mi to wyleciało z głowy i dzisiaj robiłem reinstal windy i jak wiadomo partycja została sformatowana niestety razem z potrzebnymi danymi jak mogę je odzyskać? czy jest w ogóle taka opcja.
  • REKLAMA
  • #2 9604891
    Barton-wlkp
    Poziom 21  
    Ocena: 90
    Jeżeli dane były w sektorach, które nie były jeszcze ruszane po formacie, to jest realna szansa.
    Jeżeli jednak były to sektory zajęte przez instalację, to szansa jest wyłącznie teoretyczna.

Swego czasu dobrze mi się sprawował easy recovery
    Moderowany przez gsm_virus:

Blokada edycji posta, w związku z wytycznymi regulaminu p. 4.1.1
    Czytaj podwieszone tematy -> https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1118407.html
    To tylko upomnienie słowne.

• #3 9605094
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 413
    Barton-wlkp nie czytasz regulaminów i uwarunkowań działu.

Program TEST Disk . Można tez sprawdzić darmową wersją DMDE.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 9605186
    JacekP-bio
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Jedno zdanie: Są płatne programy z promocjami za 0 $ - np. OO Disk Recovery czy esaeus date recovery. Jeżeli pliki są wartościowe, to nie ma znaczenie czasem ile program kosztuje. Dla odzyskania pracy dyplomowej lepiej zapłacić 500 zł niż 5000 zł. I tak nie trzeba płacić w ciemno gdyż są wersje trialowe, pozwalające na sprawdzenie możliwości

PC inspector jest darmowy

Active@ Partition Recovery 6.0.0.1 - to koszt 40 dolarów zatem ...
  • #6 9605189
    zbyszek.88
    Poziom 12  
    Teraz jest pytanie czy przybliżył by mi ktoś jak w TEST Disk'u zrobić przywracanie tych danych, gdyż nie bardzo ogarniam ten program
  • #8 9605255
    zbyszek.88
    Poziom 12  
    nie znam angielskiego aż na takim poziomie...
    dzisiaj rano muszę mieć już dane przywrócone gdyż otwieram sklep i nie będę miał żadnego cennika, kontrahentów itp.
  • REKLAMA
  • #10 9606064
    zbyszek.88
    Poziom 12  
    ok już przywróciłem pojechałem z rana do serwisu komputerowego i gość przywrócił mi dane za pomocą Active File Recovery, ale z tego co wiem to ten program jest płatny.
    PC ispektor nie za bardzo sobie z tym radził ale to pewnie przez moje niedoświadczenie. w każdym bądź razie dziękuje wszystkim za pomoc i zainteresowanie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z utratą danych po sformatowaniu dysku, na którym zainstalowany był system Windows oraz program Faktura programer. W odpowiedziach zasugerowano kilka narzędzi do odzyskiwania danych, takich jak Easy Recovery, TestDisk, DMDE, PC Inspector, Active File Recovery oraz EaseUS Data Recovery. Użytkownik ostatecznie skorzystał z Active File Recovery w serwisie komputerowym, co pozwoliło mu na przywrócenie danych. Wskazano również na możliwość użycia wersji trialowych programów oraz na znaczenie wartości odzyskiwanych plików.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA