Witam, wczoraj trafił mi się ten wzmacniacz i mam problem z włączeniem sprzętu. Ogólnie spoglądając do środka wydaje się być "grzebany" ale chciałbym się upewnić czy dobrze podłączam. Z pinologii znalezionej w internecie wynika, że pin A to załączenie przekaźnika (dodatni) a pin B to zasilanie ? odczep C z boku to masa. Czy dobrze myślę ? Dodam jeszcze że po otworzeniu pin B był połączony tylko zworką z masą pinu C czy to było prawidłowe ?
Przekaźnik po dołączeniu do pinu A napięcia działa lecz po dołączeniu masy do pinu C brak reakcji ze strony wzmacniacza. Może ktoś z forumowiczów wie gdzie w takim razie powinien prowadzić pin B i jak ogólnie sprawić aby ożyło ?
Załączam zdjęcia poglądowe
Problem zażegnałem, usterka tkwiła w złym połączeniu przewodu dodatniego do płytki drukowanej (obwód nie łączył się z przekaźnikiem). Temat zamykam.
Przekaźnik po dołączeniu do pinu A napięcia działa lecz po dołączeniu masy do pinu C brak reakcji ze strony wzmacniacza. Może ktoś z forumowiczów wie gdzie w takim razie powinien prowadzić pin B i jak ogólnie sprawić aby ożyło ?
Załączam zdjęcia poglądowe
Problem zażegnałem, usterka tkwiła w złym połączeniu przewodu dodatniego do płytki drukowanej (obwód nie łączył się z przekaźnikiem). Temat zamykam.