logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak ładowania w Volvo FH-12 2003 po wymianie alternatora BOSCH

neoslaw 13 Cze 2011 21:09 675 3
REKLAMA
  • #1 9608443
    neoslaw
    Poziom 11  
    Ocena: 49
    Witam wszystkich. Mam taki problem, ze jest brak ladowania w Volvo FH-12 2003r. Zmieniłem alternator na nowy BOSCH-a i nadal brak ładowania tylko ze kontrolka zgasła od ładowania a ładuje 23V. Alternator sprawdziłem na stole probierczym i na poczatku nie chciał sie wzbudzić ale doszedł do siebie i zaczał ładować. natomiast na samochodzie nie ładuje. Teraz moje pytanie, GDZIE SZUKAĆ. Czy to moze być spowodowanie walnięta deska z licznikami. Przerabialem juz w niej wskaznik cisnienia oleju na kontrolke i obrotomierz tez juz nie chodzi jak powinien. Zakładam ze wzbudzenie tez odbywa sie wlasnie za jej posrednictwem. Prosze o pomoc bo nie wiem gdzie szukac. Istalacja przeswietlona od alternatora wiec powinno grac a nie gra. Czy ma ktos moze rozpiske pinow wtyczki do alternatora? Z gory dziekuje.
  • REKLAMA
  • #2 9608488
    merolPL
    Poziom 27  
    Ocena: 45
    Nie rozumiem tylko tego zdania "nadal brak ładowania tylko ze kontrolka zgasła od ładowania a ładuje 23V" to w końcu ładuje te 23V czy w ogóle nie ładuje.
  • REKLAMA
  • #3 9608562
    PiotrekpPl123
    Poziom 19  
    Ocena: 80
    Bardzo chaotyczny post z którego cokolwiek trudno zrozumieć. Zaczął bym od podania choćby symbolu alternatora i jeszcze raz po kolei opisaniu na czym polega problem.
    PS. w końcu alternator jest oryginalny Boscha jak w opisie czy chińczyk jak w temacie bo się pogubiłem.
    Pozdrawiam.
  • #4 9608599
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2497
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

3.1.15. (11) Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.

Kosz.
REKLAMA