logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra 1.6 SXI 2001 - tryb awaryjny, czujnik pedału gazu, błędy EGR

uhcyr 15 Cze 2011 12:19 3768 4
REKLAMA
  • #1 9614500
    uhcyr
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam. problem dotyczy astry jak w temacie. Po uruchomieniu auta jest wszystko w porządku do momentu kiedy auto się nagrzeje(auto cały czas podłączone pod komputer). w tedy pojawia się kontrolka serwisowa, auto traci moc i po zczytaniu błędów pojawia się: czujnik pedału gazu2 sygnał too low. (pedał już 2 razy wymieniany i sprawdzany) w tym momencie na kompie znika napięcie do tego sensora tylko do pierwszego jest dalej doprowadzane. Gdy auto pracuje dalej po kilku minutach gaśnie i już nie odpali- w tedy dochodzą błędy egr,
    Czy miał ktoś już taki przypadek? Wydaje mi się że to komputer nawala jest przy silniku i się nagrzewa od niego. czy to może być przyczyną tych niedomagań?
  • REKLAMA
  • #2 9614601
    yaaro
    Poziom 33  
    Ocena: 1082
    Ecu do naprawy, są ludzie co to robia dobrze.
  • REKLAMA
  • #3 9615863
    uhcyr
    Poziom 11  
    yaaro napisał:
    Ecu do naprawy, są ludzie co to robia dobrze.

Chyba masz racje! na pierwszym pinie zasilającym pedał nie ma napięcia a powinno być 5V na pierwszym i drugim- na drugim jest. poza tym ecu się przegrzewa bo jak je odseparowałem od silnika to żadne inne błędy podczas długiej jazdy nie wyskoczyły tylko ten od pedału. a jak tylko zamocowałem ecu na swoje miejsce to zaraz wyskoczyło egr i fuel pump relay cotact problem co zatrzymywało silnik.
    yaaro czy mam racje?
    jutro rano jeszcze prześwietlę tą wiązkę od ecu do pedału i sprawdzę czy z samego ecu idzie napięcie na dwa piny.
  • REKLAMA
  • #4 9628474
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 234
    Robiłem ostatnio tez pedał. tyle że moja jeździła a nie gasła jak twoja.
    U mnie 5V nie było na 2 ścieżce nawet jak silnik był zimny. Zwarłem 1 z 2 kablem na wtyczce pedału i auto działa.
  • #5 10197522
    uhcyr
    Poziom 11  
    Witam
    sorki ze tag dlugo..
    niestety do wymiany ecu, on wariowal po nagrzaniu auta, wartosci
    napiecia na wyjsciach byly zbyt duze
    po wymianie ecu jak reka odjal
REKLAMA