logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirlpool AWO-D 043 - głośne skrzypienie w nowej pralce, co może być przyczyną?

wojtp 17 Cze 2011 19:43 2528 4
REKLAMA
  • #1 9623851
    wojtp
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam, tak jak w temacie, nowa!!! pralka strasznie rzęzi nawet w chwili, kiedy bęben jest w bezruchu. Hałas jest dość dziwny, nie jest to stukanie czy buczenie, ale rodzaj jakiegoś dość głośnego skrzypienia (częstotliwość raz na sekundę)Mam wrażenie, że hałas dochodzi z dolnych okolic pralki, a opisałbym go jak pewien rodzaj "czkawki". Na koniec dodam, że hałas ten nie występuje w całym cyklu prania, lecz w pewnych odstępach czasowych, ale jak wspomniałem wcześniej, jeśli już trwa, to jest słyszalny nawet w chwili, gdy bęben jest w bezruchu. Czy ktoś może wie coś na ten temat? To nowa pralka i nie wiem, czy ten typ tak ma, choć hałas jest bardzo uciążliwy.
  • REKLAMA
  • #2 9623904
    mrhari
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3237
    To normalny odgłos pracy pompy spustowej wody. Nie ma się czym martwić.
  • REKLAMA
  • #3 9623940
    wojtp
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    mrhari napisał:
    To normalny odgłos pracy pompy spustowej wody. Nie ma się czym martwić.

Przyznam ze troche sie zmartwilem bo halas jest dosc spory nigdy nie slyszalem tak glosno pracującej pompy.Nic sie z tym nie da zrobic?
  • REKLAMA
  • #4 9625691
    egon42
    Poziom 37  
    Ocena: 825
    Może być że sama pompa maja jakąś wadę i dlatego głośno chodzi może coś do niej wpadło i dlatego tak działa.
  • #5 9625767
    szymon_8511
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    witam
    pierwsze otwórz filtr i tam sprawdź :) taka np jedno złotówka potrafi narobić hałasu, jeśli nie to możliwe że mocowanie pompki jest uszkodzone (brak gumy, nie dokręcenie etc....) ale skoro pralka jest nowa to proponuje wyczyścić filtr i zawołać serwis :)
REKLAMA