Witam, posiadam Skodę Octavię 1 z 2000r. z zamontowanym przez salon Skody alarmem by Silicon. Obecnie obydwa moje piloty są na wykończeniu, więc chciałem dokompletować tzw. "pilot uniwersalny", który można kupić np na allegro. Problem w tym, że te uniwersalki są dobre dla pilotów z częstotliwością 433MHz, a ja nie wiem jaką częstotliwość ma mój pilot, ponieważ nie wiem jaki to typ tego Silicona.
Na zdjęciach poniżej wygląd pilota:
Na wewnętrznej płytce jest oznaczenie TX-04AR4C
Niestety nie wiem jakie jest oznaczenie na centralce alarmu, bo nie wiem gdzie się znajduje...
Moje pytania są następujące:
1) jaki to typ alarmu?
2) jaka jest jego częstotliwość?
3) czy da się dorzucić kolejny pilot? (na tylnej ściance jest oznaczenie "ani-scanning" oraz "anti-recording")
Szukałem tematów na forum, ale niestety nie znalazłem tego typu alarmu, więc zakładam nowy temat...
Na zdjęciach poniżej wygląd pilota:
Na wewnętrznej płytce jest oznaczenie TX-04AR4C
Niestety nie wiem jakie jest oznaczenie na centralce alarmu, bo nie wiem gdzie się znajduje...
Moje pytania są następujące:
1) jaki to typ alarmu?
2) jaka jest jego częstotliwość?
3) czy da się dorzucić kolejny pilot? (na tylnej ściance jest oznaczenie "ani-scanning" oraz "anti-recording")
Szukałem tematów na forum, ale niestety nie znalazłem tego typu alarmu, więc zakładam nowy temat...