Witam serdecznie.
Przeczytałem już na forum pare tematów odnośnie odzyskiwania pendrive przez uzycie narzędzi z flashboot.ru. Nawet znalazłem podobny problem na forum jednak mi nie udało się nic z tym zrobić
ps: dzięki użytkownikowi pidar doszedłem do tego co opisałem poniżej.
Tak więc po kolei:
Chip genius
Device Name: +[E:]+Urządzenie pamięci masowej USB(Kingston DataTraveler 2.0 USB Device)
PnP Device ID: VID = 0930 PID = 6544
Serial Number: 5&&FE3CB53&&0&&1
Revision: 1.00
Device Type: Standard USB device -
Chip Vendor: Toshiba(??)
Chip Part-Number: SK6211BB/TC58NC6686G1F
Product Vendor: Kingston
Product Model: DataTraveler 2.0
Tools on Web: http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=72885
W związku z tym po wpisaniu w googlach PID i VID dostarlem do strony flashboot.ru, i do narzędzia SSS_6686_TC58NC6686_MPTOOL.
Uruchomiłem wskazane narzędzie, wybrałem BINa i wpisałem w pole PN '1' i wcisnąlem enter. W następnym oknie poczekałem na wykrycie pena i wcisnąłem START. Niestety ale pokazał się Error 61.
Próbowałem zmienić pliki INI wpisując oczywiście swój PID i VID jednak w dalszym ciągu nic nowego:
Próbowałem także narzędzia o nazwie 3S_SafeErase_V116 jednak program nie potrafi wykryć mojego pena.
Proszę o pomoc, jeśli to możliwe.
Przeczytałem już na forum pare tematów odnośnie odzyskiwania pendrive przez uzycie narzędzi z flashboot.ru. Nawet znalazłem podobny problem na forum jednak mi nie udało się nic z tym zrobić
ps: dzięki użytkownikowi pidar doszedłem do tego co opisałem poniżej.
Tak więc po kolei:
Chip genius
Device Name: +[E:]+Urządzenie pamięci masowej USB(Kingston DataTraveler 2.0 USB Device)
PnP Device ID: VID = 0930 PID = 6544
Serial Number: 5&&FE3CB53&&0&&1
Revision: 1.00
Device Type: Standard USB device -
Chip Vendor: Toshiba(??)
Chip Part-Number: SK6211BB/TC58NC6686G1F
Product Vendor: Kingston
Product Model: DataTraveler 2.0
Tools on Web: http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=72885
W związku z tym po wpisaniu w googlach PID i VID dostarlem do strony flashboot.ru, i do narzędzia SSS_6686_TC58NC6686_MPTOOL.
Uruchomiłem wskazane narzędzie, wybrałem BINa i wpisałem w pole PN '1' i wcisnąlem enter. W następnym oknie poczekałem na wykrycie pena i wcisnąłem START. Niestety ale pokazał się Error 61.
Próbowałem zmienić pliki INI wpisując oczywiście swój PID i VID jednak w dalszym ciągu nic nowego:
Próbowałem także narzędzia o nazwie 3S_SafeErase_V116 jednak program nie potrafi wykryć mojego pena.
Proszę o pomoc, jeśli to możliwe.