logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Multiswitch Opticum + Konwerter Opticum quattro + Polsat

Bulkake 17 Lip 2011 12:53 705 1
REKLAMA
  • #1 9727697
    Bulkake
    Poziom 12  
    Ocena: 24
    Witam.

Przeczytałem wszystkie posty na takowe tematy, próbowałem wszystkich metod.
    Opis Sprzętu:

Multiswitch Opticum 5/8
    Konwerter Opticum Quattro
    Czasza 110cm zamontowana na dachu (komin + maszt). Nic nie zasłania.
    Tuner Polsatu: Echostar DSB-717

Opis problemu:
    Po podłączeniu instalacji Konwerter - Multiswitch - dekoder. Nie mogłem złapać jakości przy ustawianiu anteny (moc sygnału na 99!). Z pomocą przyszedł znajomy z tunerem Opticum i Polsatem. O dziwo na tym tuner-ku było 60% mocy i 79% (ustawiliśmy na nim)jakości, ale brak obrazu! Po 10 krotnym sprawdzeniu podłączenia konwertera i tunera daliśmy sobie spokój. Wczoraj kupilem nowy konwerter i dalej to samo.
    Dzisiaj "pogrzebałem" w ustawianiach tunera i zauważyłem, że jak ustawie przełącznik na 18V to wskakuje jakość - Dziwne! Ponieważ na 18V jest synchronizacja H a Polsat 12188V jest na V. Zamieniłem przewody na multi. H <-> V i teraz bez wyboru przełącznika mam sygnał jakościowy ale dalej nie wyszukuje kanałów Polsatu.
    Sygnał na 12188V 88moc 58jakosc
    Dekoder znajduje inne kanały rosyjskie, arabskie, HBO DISCOVERY ale jest napisane że sygnał zakodowany??
    Więc Opticum nie popisał się wcale!!! Odradzam kupowanie z tej firmy czegokolwiek.
    Czy Multiswitch jest uszkodzony?
    Czy konieczne jest zakładanie rezystorów na niewykorzystane wyjścia?
  • REKLAMA
  • #2 9727732
    telesat1
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 258
    Regulamin p. 3.1.11, 3.1.15, 3.1.16, 3.1.17.
REKLAMA