Bardzo proszę o radę w konfiguracji sprzętu pod instalację z multiswitchem dla HB dla domu. :smile1:
W zasadzie to poniżej opiszę swój problem jak skonfigurowałem, stąd pomysł żeby temat umieścić w tym dziale.
Posiadam antenę satelitarną Inverto Czasza 120 grafit wraz z Konwerter Inverto Quatro Home Pro oraz Corab multiswitch smart line 5/8, oraz tuner z Polsatu EVOBOX PVR wykonałem następujące połączenie:
Konwerter połączyłem z multiswitch w następujący sposób:
wejście czarne V/L - IN 2 V - Low
wejście czerwone V/H - IN 4 V - High
wejście żółte H/H - IN 3 H - High
wejście zielone H/L - IN 1 H - Low
tuner ustawiłem na Konwerter uniwersalny w meni ustawienia i tu nasuwa się moje pytania?
Czy dobrze podłączyłem kable antenowe pomiędzy Konwerter a multiswitch i dodatkowo jak trzeba skonfigurować tuner gdyż na info lini polsatu pomoc techniczna stwierdziła, że nie są od tego.
Więc jako nowicjusz proszę kolegów z forum o pomoc w konfiguracji zestawu.
W zasadzie to poniżej opiszę swój problem jak skonfigurowałem, stąd pomysł żeby temat umieścić w tym dziale.
Posiadam antenę satelitarną Inverto Czasza 120 grafit wraz z Konwerter Inverto Quatro Home Pro oraz Corab multiswitch smart line 5/8, oraz tuner z Polsatu EVOBOX PVR wykonałem następujące połączenie:
Konwerter połączyłem z multiswitch w następujący sposób:
wejście czarne V/L - IN 2 V - Low
wejście czerwone V/H - IN 4 V - High
wejście żółte H/H - IN 3 H - High
wejście zielone H/L - IN 1 H - Low
tuner ustawiłem na Konwerter uniwersalny w meni ustawienia i tu nasuwa się moje pytania?
Czy dobrze podłączyłem kable antenowe pomiędzy Konwerter a multiswitch i dodatkowo jak trzeba skonfigurować tuner gdyż na info lini polsatu pomoc techniczna stwierdziła, że nie są od tego.
Więc jako nowicjusz proszę kolegów z forum o pomoc w konfiguracji zestawu.