logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer nie uruchamia się po czyszczeniu odkurzaczem - co robić?

maxiop 20 Lis 2004 22:25 1305 5
REKLAMA
  • #1 1000684
    maxiop
    Poziom 2  
    Jest taka sprawa. Postanowilem ostatnio wyczyscic komputer. No to wziolem odkurzacz i go poprostu odkurzylem.
    Z tylu w srodku i z przodu. Wzystkie wiatracz w zasilaczu tak z zew i na grafice i procku przeleciale. Problem polega na tym ze gdy wlaczylem kompa chodzily ctylko coolery. Monitor sie nie zalacza,
    dysk takze nie pracuje wszystko jest chyba podolaczane.
    Prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1000702
    LEM
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 20
    Nie wiem jak to robiłeś ale dociśnij pamięci, karty i wszystkie kable podłaczone do płyty, powinno pomóc (chyba, że coś uszkodziłeś po drodze).
  • REKLAMA
  • #3 1000704
    mEjdej
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    ...mozliwe ze poluzowaly Ci sie przewody zasilajace dysk twardy
    ...ale monitor Ci sie nie odpala? nie puknales odkurzaczykiem w karte graf.? podociskaj wszystko - tj. tasmy laczace dysk z plyta glowna, z CDkami, wszystkie karty jakie masz na plycie, wszystkie zasilajace przewody
  • REKLAMA
  • #4 1000815
    przemo666
    Poziom 22  
    Ocena: 6
    Obawiam sie ze mogłes uszkodzic swojego kompa przez elektrycznosc statyczną. Powyciagaj wszystko z płyty głownej i odpal tylko z ramem, procesorem i karta graficzną a najlepiej to sprawdz u kogos wszystkie elementy. Jezeli nie wydaje zadnych dzwiekow mogl np. poleciec chipset a wtedy plyta do wymiany. Sprobuj posprawdzac wszystko po kolei, przy odrobinie szczescie wystrczy ze go rozłozysz na czesci i złozysz spowrotem i bedzie dzialal :) ale raczej przygotuj sie na to ze cos padło. [/url]
  • REKLAMA
  • #5 1001857
    zbikq
    Poziom 11  
    Ja tam wtosuję przy czyszczeniu wnetrza mojego kompa "dmuchanie" a nie "ssanie" czyli poprostu przedmuchuje all sprężonym powietrzem. Moja rada tak jak kolega już napisał poodłączać wszysko zostawić tylko ram i odpalić kompa jesli wejdzie do biosa to ok. Potem podłącz spowrotem wszystkie cd-romy i dyski ale podociskaj pożądnie. Aha sprawdz RAM...
  • #6 1001886
    GRIN
    Poziom 30  
    Ocena: 205
    Sprawdz też czy Odkurzacz nie wessał przypadkiem Jakichś ZWOREK z płyty Głównej
REKLAMA