logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Tuner List RENRDW132-10 nie wyświetla CODE

rWania 28 Lip 2011 16:57 2858 3
REKLAMA
  • #1 9768507
    rWania
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam
    W siostry aucie Renault Scenic II, radio Tuner List RENRDW132-10 działało poprawnie, z czasem zaczęło coś przerywać, aż w końcu "padło". Zlokalizowałem i poprawiłem zimny lut (kabelek od złącza ISO do złącza panelu przedniego z przyciskami). Po tej operacji na zintegrowanym wyświetlaczu nie pojawia się CODE ani 0000, w głośnikach słychać "bip" po naciśnięciu cyfr.
    Podłączane było inne radio TunerList i wszystko działało poprawnie.
    Czy da się coś zrobić z tym radiem (poprawienie lutów, wymiana elementu), czy jest to poważniejsza usterka, mało opłacalna w naprawie ?

Pozdrawiam
    Wania
  • REKLAMA
  • #2 9778198
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 340
    Jeśli podczas lutowania nie spowodowałeś jakiegoś zwarcia, to radzę sprawdzić czy w obrębie montażu gniazda ISO nie widać śladów zamoczenia. To dość częsta przyczyna braku treści na wyświetlaczu. Powodem są przerwy ścieżek lub zwarcia między nimi. Naprawa polega na wymontowaniu zespołu gniazd ISO i usunięciu usterek obwodów drukowanych.
  • REKLAMA
  • #3 9780106
    pentaconta
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    witam
    trzeba tylko wprowadzić kod pokrętłem pod kierownicą
    pozdrawiam
  • #4 10218202
    rWania
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Dziękuję za zainteresowanie tematem. Niestety nie znalazłem usterki, radio sprzedałem jako uszkodzone i kupiłem sprawne używane.
    Wania
REKLAMA