Witam. Kupiłem ostatnio samochód, była okazja, tanio, tak więc pomimo paru problemów kupiłem. Samochód to Renault Scenic 1.9dCi z 2000 roku. Jest w nim właśnie radio, pisze na nim Tuner List, po zdjęciach widzę że to najprawdopodobniej 22DC259 (jeszcze nie wyciągałem) które nie działało w chwili zakupu (i trochę wcześniej) i nadal nie chce działać. Naciskając przycisk do włączania włącza się podświetlenie przycisków, lecz na wyświetlaczu nie pojawia się nic. Naciskając przyciski radio wydaje takie "bip"
Pomimo tego że nie wygląda na to że radio się zakodowało (brak napisu CODE i 0000), próbowałem je rozkodować kodem z karteczki przyklejonej w instrukcji (po niemiecku
) wciskając po kolei przyciski od 1 do 4 odpowiednią ilość razy i potwierdziłem naciśnięciem przycisku 6. Z każdym naciśnięciem przycisku radio wydało "bip" i nadal nic. Radio jest bez zmieniarki i z "satelitą" jak to się chyba nazywa z tego co widzę w internetach.
Proszę o jakiekolwiek porady w tym temacie, co i jak zrobić, czy coś. Jestem z Lublina jak coś, więc mogę tam kawałek dojechać jakby ktoś umiał pomóc
A jak coś w miarę prostego, coś pomierzyć, wylutować, kupić i wlutować nowe to powinienem sobie poradzić.
Z góry dzięki za pomoc

Proszę o jakiekolwiek porady w tym temacie, co i jak zrobić, czy coś. Jestem z Lublina jak coś, więc mogę tam kawałek dojechać jakby ktoś umiał pomóc

Z góry dzięki za pomoc