logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

POLONEZ CARO ZGAS PO WLACZENIU WENTYLATORA CHŁODNICY

driver27 22 Lis 2004 20:41 2160 4
REKLAMA
  • #1 1005113
    driver27
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam kolegów a więc stało się tak jak pisze w temacie najpierw spadły obroty i padł kreciłem ale nie zapalił jechałem na gazie na benzynie też nie zapalił wiec go zostawiłem po 4 godzinach przychodze od kopa pali na gazie. Wtedy jak zgasł podczas krecania było słychać słabe wybuchy ale nie takie głośne jak z typowego zatkanego gażnika co radzicie może to kable WN--POLONEC CARO 1.6 GLE 94r. Druga sprawa jak spuścić gazoline mam red. stafanelli gdzie ten korek?. Trzecie pytanko czy wymontowanie rozrusznika jest trudne chce wymienić szczotki tuleji i wyłącznik mi chyba szwankuje a u mechanika wołają 120 za robote troche to dużo jak na 2 godzinki roboty albo mniej pozdrawiam i prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 1005439
    robi10
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    rozrusznik

trudne - nie
    ale czasochłonne
    odlacz akumulator
    odkrec blache nad rozrusznikiem
    odreec górne mocowanie alternatora i ramie , albo lepiej calkiem go wykrec
    odlacz przewody
    wykrec 3 sruby trzymajace alternator
    dwie najlatwiej z kanalu , ale bez tez da rade
    a szczotki to juz banał!
  • REKLAMA
  • #3 5639587
    staszek1956
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam

Demontaż rozrusznika z poloneza caro to nie problem.
    Sam nieraz to robiłem we fiacie i w caro.

Teraz mam poloneza atu plus z wtryskiem wielopunktowym.
    Podobno do wyjęcia rozrusznika trzeba odkręcic - zdemontować rury odchodzące od kolektora.

Czy ktos moze mi potwierdzic, czy to prawda. Tak mi powiedział mechanik.

Pozdrawiam Staszek
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 5639621
    wzagra
    Poziom 33  
    Ocena: 278
    Polonez Caro Plus 1,6 GLI 99 r.
    Kolektora nie trzeba demontować, tylko blachę osłony, ale jest dużo radości przy wyjmowaniu rozrusznika, a jeszcze więcej przy wkładaniu.
    Jak bym wiedział, że tylko 120 zł biorą to bym się nie czepiał. Demontaż rozrusznika bez kanału (szczególnie odkręcenie jednej śruby) to jak jazda na rowerze bez kół.
    Fakt - jak już masz rozrusznik na stole, to reszta to przyjemność.
    A! .. i nie jest to dwie godziny dla osobnika, który tego nie robi codziennie. Demontaż i montaż zajęły mi ok. 2 godziny - bez wymiany szczotek, tulejek i elektromagnesu (ale może ja gamoń jestem ;)), całość ;)) sobota w plecy.
    Daj zarobić fachowcowi, zaoszczędzisz czas, pieniądze i kupę nerwów...

Ha ha ha - ot! gamoń ze mnie rzeczywiście! :Fade-color
    Tak to jest jak się nieuważnie czyta. Wychodzi na to, że wypowiedź moja i poprzednika do "na wesoło"!
  • #5 5639732
    driver27
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    dzięki za odpowiedź ale to było 4 lata temu pozdro
REKLAMA