logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć hasło BIOS w Dell Latitude XPi bez serwisu?

atlantycki 23 Lis 2004 13:24 10672 11
REKLAMA
  • #1 1006637
    atlantycki
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    Temat zapewne oklepany , czytając posty dowiedziałem się jedynie ze hasło zapisane jest na epromie i aby zdjąc trzeba rozbierac kompa , otóż moj laptop odpala sie i może startować system bo woła dystkietkę systemową jeszcze przed haslem ale odrazu po uruchomieniu wyskakuje ze nieprawidłowa jest data i czas - "Please run setup program " potem prosi o haselko jak mu nie wpisze 3 razy podaje numer Service tag i trzeba uruchamiać od nowa . Czy jest jakis sposob na pozbycie sie hasła ? moze jakis programik ktory je wyciągnie :( , dzwonilem do servisu della jednak oni sobie sporo wołają za ominięcie hasla . Moze ktos mial podobny sposob i poradzil sobie ?
  • REKLAMA
  • #2 1006831
    atlantycki
    Poziom 18  
    Problem już rozwiązałem , za sprawą przypadku otóż zanim jeszcze zakupiłem laptopa masowo sciagałem instrukcje i sterowniki do niego , oraz wszystko na temat mojego sprzętu za posrednictwem e-mule , przypadkowo sciagly mi sie jakies male programiki ktore jako nieistotne chcialem nawet usunąc , okazalo sie ze przypadkiem sciagłem cos na kształt generatora haseł do Della . wpisałem TAG i zadziałało :) POZDRAWIAM Zdziercow z DELLa ktorzy chcą 100 zł za odblokowanie laptopa :)
  • #3 1415578
    keydo
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Mam podobny problem. Mógłbyś mi wysłać ten programik na mojego maila? boss3000(_at_)poczta.onet.pl. Albo chociaż napisz mi jego nazwę.

Z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #4 1419749
    atlantycki
    Poziom 18  
    Wpisz w emule Latitude Password , lub samo latitude - jest to maly programik dosowy , czyli nie odpali pod XP , programu juz niemam laptopa tez :)

Pozdrawiam
  • #5 1469512
    labik
    Poziom 18  
    Ocena: 79
    Znalazł juz ktoś ten program ?? Prosze o jakies namiary bo na mułku go nie ma
  • #6 1469535
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10425
    Jest, wpisujesz to co podal atlantycki czyli latitude i znajduje to co trzeba.
  • REKLAMA
  • #7 1469641
    labik
    Poziom 18  
    Ocena: 79
    U mnie nie ma. O to co mi pokazuje mułek. Moze sciągnij i mi podeslij na maila labik(_at_)interia.pl
    Załączniki:
    • Jak usunąć hasło BIOS w Dell Latitude XPi bez serwisu? scren.JPG (57.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #8 1470092
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10425
    Najnowsza wersja to 45b:
    http://www.emule-project.net/
    Server polecam ten:
    ed2k://|server|195.245.244.243|4661|/
    Zmien wyszukiwanie z Servera na Globalny (Server) i musi dzialac.
  • #9 2002670
    sumek80
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Program działa bez problemowo na Windowsie XP, sam kupiłem laptopa z hasłem admina i odblokowałem ale tylko dzieki wskazówką na tym forum. :D

Program nazywa się Latitude_MasterPW.exe zajmuje 17,2 kb na emulu znajdzie bez problemu. Ewentualnie ustawić serwer Razorback 2.0
  • #10 2136294
    mar_70
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    czy ktos pomoze w odczytaniu haselka ?
    w zalaczniku bin
    dell latitude CPi
    z gory dziekuje
    Załączniki:
    • Dell.bin (256 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #11 2138207
    remzibi
    Poziom 24  
    Ocena: 885
    mar_70 napisał:
    czy ktos pomoze w odczytaniu haselka ?

Powinienes zapytac wlasciciela - Piotrka .
  • #12 2263842
    atlantycki
    Poziom 18  
    Oto prawdopodobnie program ktorym ściągalem hasło ze swojego dell latitude 133 , wyszukalem go bez problemu w e-mule i zamieszczam go byście nie dręczyli mnie juz mailami :) ,pozdrawiam i zamykam temat ! ! !
    Załączniki:
    • 2_Dell Latitude Master Password(1).zip (8.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Problem usunięcia hasła BIOS w laptopie Dell Latitude XPi bez serwisu dotyczy zabezpieczenia zapisanego w pamięci EPROM, które wymaga rozebrania urządzenia lub użycia specjalistycznego oprogramowania. Użytkownik zauważył, że laptop po uruchomieniu prosi o ustawienie daty i czasu, a następnie wymaga wpisania hasła, po trzykrotnym błędnym podaniu wyświetla numer Service Tag i restartuje się. Rozwiązaniem okazało się znalezienie w sieci, głównie na platformie eMule, małego programu DOS-owego o nazwie Latitude_MasterPW.exe, który generuje hasła na podstawie Service Tag. Program ten działa na Windows XP i pozwala na odblokowanie BIOS-u bez konieczności serwisu, który za tę usługę żądał wysokiej opłaty. W dyskusji podano wskazówki dotyczące wyszukiwania programu na serwerach eMule, takich jak Razorback 2.0, oraz nazwę programu i jego rozmiar (około 17,2 KB). Użytkownicy prosili o udostępnienie programu, a autor potwierdził jego skuteczność i zamknął temat, udostępniając narzędzie do samodzielnego usunięcia hasła BIOS w laptopach Dell Latitude.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA