Witam wszystkich bardzo serdecznie, zarejestrowałem się na tym forum ponieważ nie mogę uzyskać konkretnej odpowiedzi od moich znajomych na temat problemu z moim komputerem. Najpierw pokrótce opiszę co się dzieje. Otóż, od jakiegoś czasu w pewnym momencie komputer zawiesza się a po restarcie nie uruchamia się ponownie (dochodzi tylko do miejsca w którym jest czarne tło z napisem Windows Xp a pod nim ten niebieski pasek przelatuje, dalej nie przechodzi). Czasami dzieje się tak po 2-3 tygodniach, czasami po kilku dniach.
Początkowo myślałem, że to wina bad sectorów, tak również zasugerował mój starszy brat. Przeskanowałem dysk jakimś programem z Hiren Boot'a, pokazał on, że dysk jest w pełni sprawny.
Pomyślałem więc, że może to wina systemu, także przeinstalowałem go. Niestety problem nadal występuje (obecnie był sformatowany już piąty raz w ciągu miesiąca), na innych komputerach gdy zainstalowałem tego samego Windowsa, nic takiego się nie działo.
Czasami udawało się włączyć system w trybie awaryjnym, ale mimo prób przywracania systemu nic się nie działo. Teraz nawet w nim się nie uruchamia.
Prosiłbym o jak najszybszą pomoc !
Podaję specyfikację techniczną komputera:
-Płyta główna: Gigabyte GA M61PME-S2P z zintegrowaną kartą graficzną Nvidia Geforce 6300
-Karta Graficzna: Nvidia Geforce 8800 GS EVGA
-Procesor: AMD 2+ (niestety nie pamiętam jaki dokładnie to był a w chwili obecnej nie jestem tego w stanie sprawdzić, jak tylko będę miał taką możliwość, to zedytuję posta)
-Zasilacz: GPS 450A Chieftec 450W
-HDD: Samsung SPINPOINT F3 SATA II 500GB
-Pamięć RAM: Kingston 2x1 GB PC2-6400 CL5 240
Ratujcie!
Pozdrawiam
DRN
Początkowo myślałem, że to wina bad sectorów, tak również zasugerował mój starszy brat. Przeskanowałem dysk jakimś programem z Hiren Boot'a, pokazał on, że dysk jest w pełni sprawny.
Pomyślałem więc, że może to wina systemu, także przeinstalowałem go. Niestety problem nadal występuje (obecnie był sformatowany już piąty raz w ciągu miesiąca), na innych komputerach gdy zainstalowałem tego samego Windowsa, nic takiego się nie działo.
Czasami udawało się włączyć system w trybie awaryjnym, ale mimo prób przywracania systemu nic się nie działo. Teraz nawet w nim się nie uruchamia.
Prosiłbym o jak najszybszą pomoc !
Podaję specyfikację techniczną komputera:
-Płyta główna: Gigabyte GA M61PME-S2P z zintegrowaną kartą graficzną Nvidia Geforce 6300
-Karta Graficzna: Nvidia Geforce 8800 GS EVGA
-Procesor: AMD 2+ (niestety nie pamiętam jaki dokładnie to był a w chwili obecnej nie jestem tego w stanie sprawdzić, jak tylko będę miał taką możliwość, to zedytuję posta)
-Zasilacz: GPS 450A Chieftec 450W
-HDD: Samsung SPINPOINT F3 SATA II 500GB
-Pamięć RAM: Kingston 2x1 GB PC2-6400 CL5 240
Ratujcie!
Pozdrawiam
DRN