logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane po próbie zmiane rozmiaru klastrów NTFS

hellsfinx 04 Wrz 2011 14:15 1170 4
REKLAMA
  • #1 9894124
    hellsfinx
    Poziom 2  
    Witam, posiadam dysk 160 GB w laptopie. Partycję 10 GB (C) i 150 GB (D) Windows XP Home system plików NTFS. Próbowałem przydzielić trochę miejsca z partycji 150 dla partycji 10 GB programem Partitionmagic 8. W programie niestety nie dało się zmniejszyć rozmiaru D a następnie przydzielić do C. Poczytałem trochę na forum i wziąłem się za zmniejszenie rozmiarów klastrów. Podczas tej operacji wyskoczyła masa błędów a następnie niby wszystko OK. Tyle że teraz mam mnóstwo plików o zerowej wielkości. Niektóre dane są bezcenne ponieważ są to zdjęcia i filmiki moich dzieci min. :roczek, urodziny itd.
    Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 9894603
    linuks
    Spec od komputerów
    Ocena: 491
    Bardzo nierozsądne jest wykonywanie jakichkolwiek operacji na partycjach(zmniejszanie klastrów szczególnie)bez kopi danych na zewnętrznym nośniku.Możesz próbować odzyskiwać ale po zrobieniu kopii posektorowej dysku.
    Każde uruchomienie komputera z tego dysku zmniejsza szanse odzyskania danych.
    Opisów odzyskiwania danych jest na tym forum dużo.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 9894931
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 414
    Gratuluje pomysłowości ;) . A myślałem że już wszystkie opcje ludzie wymyślili.
    No tak To trochę jak podrapanie się sztangą przy uruchomionym kombajnie . Widząc, że po ucięciu reki dalej nie przestaje swędzieć zabieramy się za siekierę by dobić gościa.

Na mój gust to pozostaje specjalista.
  • REKLAMA
  • #4 9895408
    hellsfinx
    Poziom 2  
    Po tej historii wreszcie znalazły się pieniążki na dysk zewnętrzny - WD passport 500GB :/ .W tej chwili mam uruchomione odzyskiwanie w EasyRecorvery zastało jeszcze kilka godzin do skopiowania na w/w dysk. Dziękuję za zainteresowanie problemem i pozdrawiam.
    Dam oczywiście znać czy coś pomogło.
  • #5 9896294
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 414
    Skoro na dysk widzę się znalazły to i na program. Więc teraz masz wsparcie tegoż oprogramowania. Temat więc do zamknięcia.
REKLAMA