logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik bramy Beninca da.96ae schemat podłączenia

marmat123 15 Wrz 2011 13:35 14682 5
REKLAMA
  • #1 9929524
    marmat123
    Poziom 9  
    Ocena: 14
    Witam.

Potrzebuję instrukcji (schematu) podłączenia siłowników do modułu sterującego.
  • REKLAMA
  • #2 9934926
    dioda1000
    Poziom 28  
    Ocena: 130
    Witam

To jest to :)
    Załączniki:
    • DA96AE.pdf (61.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 9940604
    marmat123
    Poziom 9  
    Wielkie dzięki za instrukcje.
    Mam problem z podłączeniem pilota (radio nieoryginalne), czujek a także innych zworek do modułu sterującego a dokładnie na tym schemacie (listwa F8).
    Jeżeli ktoś może mi takie coś rozrysować (łopatologicznie Smile ) gdzie dokładnie co podłączyć bo nie chce na sztywno podłączać aby nie wywołać jakiegoś spięcia i po sprzęcie.
    Piloty mam firmy DiTEC - radio BIXLR22

Poniżej przesyłam zdjęcia mojego sprzętu.

Sterownik bramy Beninca da.96ae schemat podłączenia Sterownik bramy Beninca da.96ae schemat podłączenia Sterownik bramy Beninca da.96ae schemat podłączenia Sterownik bramy Beninca da.96ae schemat podłączenia
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 9944414
    LiderWE
    Poziom 13  
    Ocena: 48
    Witam
    wszystko masz kolego opisane w instrukcji ale jeśli masz obawy to tak:
    - zasilanie radia wpinasz w zaciski 24V styk 11 i 12
    - wyjście z radia na zaciski 17 i 20
    - zasilanie foto na zaciski 11 i 12
    - wyjście foto NC na zacisk 17 i 18 (jeśli nie używasz fotek zrób zworkę)
    - dodatkowo musisz zrobić zworkę na zacisku STOP 17 i 19 ( zwykły kawałek drucika :) )

Zasilanie nadajnika i odbiornika fotokomórek są na zaciskach 1 i 2 lub 1 i 3 nie znam tych fotek ale podejrzewam że 24V będzie na 1 i 3 a wyjście NC na 3 i 4 (wyjście przekaźnika fotokomórki NO/NC jest ustawiane tą zworką obok zacisków) i to w zasadzie wszystko co istotne do prawidłowego podłączenia akcesorii
    Silnik z tego co widzę masz poprawnie podłączony.
  • REKLAMA
  • #5 9953779
    marmat123
    Poziom 9  
    Dzięki za pomoc. Mam tylko jeszcze problem z tymi foto. Poniżej przesyłam aukcje na której ona się znajduje:

3.1.18. Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym). [retrofood]

Mógłby ktoś podesłać mi schemat podłączenia tych fotokomórek? Bo na jednym są 4 wejście gdzie mogę podłączyć kabelki a na drugim tylko trzy? Gdzie to podłączyć aby przy przerwaniu widzenia się fotokomórek brama się otwierała.

Na jednej fotokomórce sa tak jak wyżej 4 wyjścia:
    1 i 2 to 12/24 ac/dc
    3 i 4 to NC/NO

Natomiast na drugiej są 3 wyjścia:
    1 to -1
    2 to +2CC
    3 to + 3AC
  • #6 10002296
    marmat123
    Poziom 9  
    Jeszcze raz proszę o pomoc w zamontowaniu czujek. Jak mam inne czujki jednak jak podalem w
    poście wyżej bo moke jak przewodowe i nie sa zasilane na baterie.
    Prosze o pomoc bo brame uruchomilem zamyka sie i otwiera na pilota ake
    nie chce źle podłączyć i uwalić moduł syerujący.
REKLAMA