logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motoryzacja. Napęd gąsienicowy.

Kluskabb 18 Wrz 2011 22:21 1695 5
REKLAMA
  • #1 9940755
    Kluskabb
    Poziom 2  
    Witam! mam zamiar stworzyć napęd gąsienicowy i chciałbym żeby ktoś mi udzielił kilku porad jak można takie cos stworzyć co będzie potrzebne itp. Nie chce zbudować napędu do robota lecz do motoru. załączę obrazek jak mniej więcej chciałbym żeby to wyglądało. Gąsienice wiem gdzie sobie kupić lecz problem polega w tym jak zbudować kolo napędzające, kolo hamulcowe, kolo prowadzące żeby to trzymało sie kupy. i chciał bym to wszystko połączyć na normalnym wahaczu w motocyklu, zębatka (jako kolo napędowe). Jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc bardzo proszę o jakieś podpowiedzi.

Motoryzacja. Napęd gąsienicowy.

czy dało by sie jakoś połączyć Zębatek z kołem napędo
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9940828
    Kluskabb
    Poziom 2  
    No to w takim razie można zamienić je na koło prowadzące... Nie znam się na tym za bardzo więc dlatego się skierowałem do forum forum o pomoc.
  • REKLAMA
  • #4 9940966
    Duduś74
    Moderator - Na Wesoło HydePark
    Ocena: 225
    Koło napędowe/hamulcowe powinno być w tym miejscu w który będzie najbardziej opasane gąsienicą.
  • REKLAMA
  • #5 9941042
    Jasiek690
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 158
    Poszukaj firmy Mattracks może tam coś podpatrzysz.
  • #6 9941664
    Kluskabb
    Poziom 2  
    Jasiek690 napisał:
    Poszukaj firmy Mattracks może tam coś podpatrzysz.

wszystko pięknie ładnie pokazane. Lecz nie znalazłem nic takiego co mi pomoże. Zrobiłem kilka szkiców spróbuje zrobić trochę mniejszy model i zobaczymy jak to wyjdzie. Jak ktoś ma jakieś pomysły piszcie. Z góry dzięki
REKLAMA