logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Scenic 1.9 dci 2003 - brak mocy po podłączeniu przepływomierza powietrza

PiotrusB 20 Wrz 2011 11:32 26435 5
REKLAMA
  • #1 9945055
    PiotrusB
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Witam,
    Mam problem z przepływomierzem w Scenic 1,9dci 2003r. Problem nastepujacy, po podlaczeniu kostki przepływomierza auto niema mocy, po odłączeniu kostki przepływomierza niewielka różnica. Diagnosta ustalił że to przyczyna przepływomierza. Nie mam pojęcia czy kupować czy nie skoro po jego odłączeniu różnicy nie widać. Co może być inną przyczyną przyczyną?
  • REKLAMA
  • #2 9945071
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3909
    Wiesz jak jest kiedy jest podłączony, sprawdziłeś jak jest kiedy jest odłączony, ale nie wiesz jak będzie, kiedy będzie podłączony nowy sprawny, więc nie rozumiem twojego pytania
    Co cię to wszystko interesuje, ty jesteś klient i chcesz naprawić auto, zleć to porządnej firmie i cześć
  • REKLAMA
  • #3 9945321
    PiotrusB
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Tak masz rację, ale większość osób pisze, że kiedy się odłączy przepływomierz to auto powinno mieć większą moc. Nie znam się i oczywiście, że wymienię przepływomierz. Chciałem się jednak upewnić czy ktoś wie coś na ten temat co się dzieje po odłączeniu. Wiadomo jak to jest z niektórymi mechanikami. Pół auta człowiek wymieni zanim dojdą co się dzieje. A milionerem też nie jestem żeby jechać do serwisu. Tak też dzięki za radę, która nic nie wniosła.
  • REKLAMA
  • #4 9945442
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3909
    PiotrusB napisał:
    Wiadomo jak to jest z niektórymi mechanikami. Pół auta człowiek wymieni zanim dojdą co się dzieje.

Na szczęście tylko z niektórymi......
  • REKLAMA
  • #5 9946700
    jurekk55
    Poziom 36  
    Ocena: 1577
    PiotrusB napisał:
    Tak też dzięki za radę, która nic nie wniosła.

A jednak wniosła,nawet nie zainteresowałeś się co za ustrojstwo wpięli do auta ,skoro diagnosta coś ustalił ,niech wyjaśni co ustalił i na jakiej podstawie.

Albo:
    autoas napisał:
    zleć to porządnej firmie i cześć
  • #6 13272967
    rekdasz
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Odświeżę temat bo jestem na tym etapie.
    Po wypięciu uszkodzonej (lekko) przepływki na ciepłym silniku moc jest od początku do końca obrotów spora - w scenicu nie wyświetla się błąd elektroniki !
    Problem jest gdy mróz i silnik całkiem zimny - zachowuje się jak maluch bez ssania - brakuje mocy aby ruszyć z miejsca. Tyle jak się ją wypnie.
    Ja mam przepływkę która daje błędy jak mocy potrzeba ( pod górkę lub przy wyprzedzaniu - zapala się kontrolka od świec żarowych ( ta sama ma opis ogólna usterka elektroniki ). Auto jest przymulone mocy trochę brak ale jechać się da - podobno przełącza się w tryb awaryjny aby oszczędzać silnik.
    Jak spadną obroty to usterka gaśnie i jedzie normalnie.
    Jak mam wpiętą przepływkę to auto moc troszkę faluje (czego nie ma przy wypiętej przepływce) ale to może być objaw usterki którą posiada.
    Oczywiście jest wyczyszczona środkiem w areozolu do czyszczenia gaźników.
REKLAMA