logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat złożenia i regulacja gaźnika Husqvarna 357XP po wymianie części

kwiatek0212 19 Paź 2011 14:47 7144 4
REKLAMA
  • #1 10043255
    kwiatek0212
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    Witam. Szukam schematu złożenia husqvarny 357xp. Wymieniłem tłok, pierścionek, membramki i nie mogę odpalić jak podleje paliwem to odezwie się ale zaraz zgaśnie, świeca sucha totalnie. Wężyk i filterek jest ok. Dlatego szukam schematu złożenia gaźnika oraz układu cylinder-gaźnik. I jak dokładnie ma być wyregulowany gaźnik?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10043993
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 10067180
    kwiatek0212
    Poziom 9  
    Schemat pomógł piła odpaliła ale gaśnie i teraz aż ja zalewa. Jak wyregulować gaźnik są plastikowe śrubki L i H co pozwalają na ok 3/4 obrotu manipulacji nimi?
  • REKLAMA
  • #4 10069345
    helena33
    Poziom 27  
    Ocena: 727
    Jak jest już po gwarancji to zdejmij kołki, bedziesz miał pełną regulacje.
    A co kolega takiego robił w pilarce ? Jakiś remoncik?
    Ułatwie życie koledze i podpowiem że do tego modelu idzie świeca ze znaczkiem R. Na innych świecach bedzie gasła, lub nie bedzie dała się regulować
  • #5 10070627
    kwiatek0212
    Poziom 9  
    Powiem szczerze zatarła się, przykleił sie tłok do cylindra, kolega na maszynie delikatnie ściągną mi resztki tłoka z cylindra a kupiłem tłoka METEO kpl + membramki i świece NGK bez R rezystora. Jest juz dawno po gwarancji i tak własnie myślałem zdjąć plastiki i będzie więcej swobody.

Przyczyną zalewania świecy były złe membramki dobrał mi sprzedawca, na membramce od iglicy brakuje jednej dziurki. Wystarczyło załozyć stara membramke ,drobna regulacja gaźnika i wszystko działa jak potrzeba :)
REKLAMA