logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nissan Primera P10 2.0 16V GT 150KM - problem z przełączaniem na LPG Autronic AL700

skiQ 19 Lis 2011 18:25 1492 2
REKLAMA
  • #1 10157347
    skiQ
    Poziom 10  
    Witam.
    Problem dotyczy mojego auta a dokładniej chodzi o to, ze na benzynie odpala i pracuje ok lecz gdy próbuję przełączyć go na lpg dusi się i gaśnie tak jak by nie dostawał gazu sprawdzałem elektrozawory (3?) i działają. Po kilku-kilkunastu próbach odpalenia i przełączenia na lpg zazwyczaj się udaje ,dodam ze raz uda się po 4-5 a czasami nawet po przejechaniu 5km na benzynie są z Tym problemy
  • REKLAMA
  • #2 10158130
    dett
    Poziom 21  
    Ocena: 115
    Wróżenie z fusów rzadko się udaje, dobrze byłoby wiedzieć jaki przebieg jest na reduktorze zrobiony i najważniejsze podpiąć się do instalacji i zobaczyć czego brakuje.
  • #3 10193488
    skiQ
    Poziom 10  
    Witam ponownie. Problemem okazał się silniczek krokowy na przewodzie gazowym
    wymieniłem na zwykły zaworek(nie pamiętam dokładnej nazwy) problem znikł jak ręką odjął zostało tylko wyregulować gaz bo na niskich obrotach (tj. do 1500ob/min) troszeczkę muli ale dalej jest ok
    Pozdrawiam
REKLAMA