logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Linka sprzęgła do Golf 3: z samoregulacją czy bez? Którą wybrać?

mikil 09 Gru 2004 16:14 14463 9
REKLAMA
  • #1 1047375
    mikil
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    witam mam do wymiany linke sprzegla i nie wiem ktora kupic jedni mowia ze lepsza jest z samoregulacja i ze spoko dziala inni opowiadaja ze lepsza jest bez regulacjii bo nie zlozywa tak sprzegla i miekcej chodzi ale z kolei ciezka ja wyregulowac

czy ktos zakladaj albo jedna albo druga ktora lepsza co polecacie

pozdro
  • REKLAMA
  • #2 1047522
    pyznar
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    A moze nie kombinuj tylko zaloz taka jaka przewiduje producent?

Pozdrawiam
  • #3 1047561
    mikil
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    no nie chodzi o kombinowanie i roznice w cenie bo to raptem 40 plz problem jest w tym ze rozni mechanicy roznie mowia i sam juz nie wiem co zrobic ale chyba dla spokoju kupie z regulacja
  • REKLAMA
  • #4 1048015
    manta
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1532
    Proponuje katalog i sprawdzić co mówi producent.
  • #5 1048286
    pyznar
    Poziom 14  
    Na 100% nie pamietam, ale chyba wszystkie modele trojek mialy kasowanie luzu.
  • REKLAMA
  • #6 1097646
    audib4
    Poziom 11  
    A ja miałem z samoregulacją i założyłem zewykłą i działa - tylko długość trzeba dopasować...
  • #7 1098241
    cobraa
    Poziom 27  
    Ocena: 290
    Proponuje zalozyc z regulacja ale dobrej firmy nie patrz zabardzo na cene bo jak kupisz tanioche to pancerz po roku czasu od srodka oczywiscie wyglada okropnie i zaczyna ciezko chodzic lepiej z regulacja raz a dobrze i bez powrotu. Bez regulacji to juz kogos patent najprawdopodobniej rzemieslnika.
  • REKLAMA
  • #8 10196920
    cordoba_2004
    Poziom 27  
    Ocena: 361
    Linka sprzęgła do Golf 3: z samoregulacją czy bez? Którą wybrać?

Uploaded with ImageShack.us
    a tutaj to jest regulacja jakaś , czy to samo regulator ?
    Można troszkę wyregulować dając podkładkę ? Bo za wysoko bierze
  • #10 13808354
    Dj.Polarny
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam Panowie.
    A co w sytuacji kiedy sprzęgło bierze bardzo nisko Golf 3 silnik 1.4 abd 93 rok. Może ktoś z Was wie jak podciągnąć linkę by sprzęgło brało wyżej?

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji dotyczącej wyboru linki sprzęgła do Volkswagena Golf 3 poruszono kwestię wyboru między linką z samoregulacją a bez niej. Zalecane jest stosowanie linki zgodnej z zaleceniami producenta, gdyż większość modeli Golf 3 wyposażona jest w linkę z samoregulacją luzu. Linka z samoregulacją zapewnia wygodniejszą eksploatację i dłuższą żywotność, pod warunkiem wyboru produktu dobrej jakości, gdyż tanie linki mogą szybko ulegać zużyciu i powodować ciężkie chodzenie sprzęgła. Linka bez regulacji może działać miękko, ale jest trudniejsza do wyregulowania i często jest rozwiązaniem rzemieślniczym. W przypadku problemów z niskim punktem chwytu sprzęgła sugeruje się wymianę sprzęgła lub odpowiednie dopasowanie długości linki. Dodatkowo, regulację można próbować przeprowadzić przez podkładki, jednak jeśli sprzęgło bierze za wysoko, może to wskazywać na konieczność wymiany elementów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA