Witam,
Posiadam pendrive-fake z ładną obudową SONY. Zasadniczo nic więcej o nim nie wiem bo po rozebraniu go nic się nie da odczytać z podzespołów. Urządzenie przedstawia się w systemie jako USB FLASH DISK 2.0 o pojemności 500 GB. (nie. nie nabrałem się na nic...dostałem za free na jakiejś imprezie). Kiedyś działał jak każdy FAKE czyli nagrywał wszystko co mu się dało nadpisując wcześniejsze dane. Aż do teraz -.-. DYSK NIE JEST SFORMATOWANY.....SYSTEM WINDOWS NIE MÓGŁ DOKOŃCZYĆ FORMATOWANIA....itp itd. Próbowałem kilku programów ale żaden nie jest wstanie go sformatować prócz programów formatujących nisko poziomowo (a przy tej pojemności to trwa pół dnia ;/ ) . Ale i tak po takim formacie pen ma 500 GB i nie można załozyć na nim w żaden sposób partycji ani nic. Zależy mi nie tyle na sformatowaniu go co na przeprogramowaniu tak żeby zachowywał się jak normalny pendrive np 512 mb (czy ile on tam może mieć) a nie jak FAKE.
Oto informacje z chipgenius.
Device Name: +[L:]+Urządzenie pamięci masowej USB(Generic Flash Disk 2.0 USB Device)
PnP Device ID: VID = 5136 PID = 4678
Serial Number: 5&&38723E1C&&0&&8
Revision: 2.50
Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed
Chip Vendor: (No match record)
Chip Part-Number: (No match record)
Product Vendor: Generic
Product Model: Flash Disk 2.0
Tools on Web: (N/A)
Oraz na dokładke z CheckUdisk:
Name: USB2.0 FlashDisk (USB2.0)
Logic Driver: L:\
VID&PID: Vid_5136&Pid_4678
Speed: high speed
Total Space: 0.00 MB
Free Space: 0.00 MB
VendorID: Generic
ProductID: Flash Disk 2.0
Product Revision: 2.50
Vendor Description: Generic
Product Description: USB2.0 FlashDisk
Serial Number:
Posiadam pendrive-fake z ładną obudową SONY. Zasadniczo nic więcej o nim nie wiem bo po rozebraniu go nic się nie da odczytać z podzespołów. Urządzenie przedstawia się w systemie jako USB FLASH DISK 2.0 o pojemności 500 GB. (nie. nie nabrałem się na nic...dostałem za free na jakiejś imprezie). Kiedyś działał jak każdy FAKE czyli nagrywał wszystko co mu się dało nadpisując wcześniejsze dane. Aż do teraz -.-. DYSK NIE JEST SFORMATOWANY.....SYSTEM WINDOWS NIE MÓGŁ DOKOŃCZYĆ FORMATOWANIA....itp itd. Próbowałem kilku programów ale żaden nie jest wstanie go sformatować prócz programów formatujących nisko poziomowo (a przy tej pojemności to trwa pół dnia ;/ ) . Ale i tak po takim formacie pen ma 500 GB i nie można załozyć na nim w żaden sposób partycji ani nic. Zależy mi nie tyle na sformatowaniu go co na przeprogramowaniu tak żeby zachowywał się jak normalny pendrive np 512 mb (czy ile on tam może mieć) a nie jak FAKE.
Oto informacje z chipgenius.
Device Name: +[L:]+Urządzenie pamięci masowej USB(Generic Flash Disk 2.0 USB Device)
PnP Device ID: VID = 5136 PID = 4678
Serial Number: 5&&38723E1C&&0&&8
Revision: 2.50
Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed
Chip Vendor: (No match record)
Chip Part-Number: (No match record)
Product Vendor: Generic
Product Model: Flash Disk 2.0
Tools on Web: (N/A)
Oraz na dokładke z CheckUdisk:
Name: USB2.0 FlashDisk (USB2.0)
Logic Driver: L:\