Witam. Niedawno chciałem pograć sobie w parę starszych gier ale były dość spore problemy z działaniem więc postanowiłem zrobić parę rzeczy... mianowicie przeinstalowałem system... dalej jest to Windows XP SP3 jednak już nie ten sam który miałem zainstalowany wcześniej. Po reinstalacji pobrałem najnowsze sterowniki ze stron producenta do karty graficznej, dźwiękowej i chipsetu... Sprawdzając gry (mianowicie Gothic, Gothic 2: Noc Kruka oraz GTA: Vice City) zauważyłem, że problem nie zniknął... gry włączają się do poziomu menu a kiedy nacisnę "Nowa Gra" lub coś w tym stylu aby rozpocząć rozgrywkę, po załadowaniu nic się nie dzieję a potem widać tylko tekstury tego co powinno być... Postacie z siatki w różnych kolorach, nakładanie się tekstur na siebie i przy tym straszliwe zacinanie się (zmiana "ujęcia" następuje co jakieś 30 sekund) z tym ze dźwięk działa poprawnie... Sądzę że to coś z grafiką ale nie jestem pewien... Wklejam dane z Everestu (nie jest to najlepszy sprzęt jednak gry to chodziły na nim bardzo dobrze jeszcze kilka lat temu):
Procesor: AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+
Płyta główna: MSI KT3 Ultra2-C (MS-6593)
Karta graficzna: NVIDIA GeForce4 MX 440
Karta dźwiękowa: VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Z góry dziękuję za pomoc!
Procesor: AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+
Płyta główna: MSI KT3 Ultra2-C (MS-6593)
Karta graficzna: NVIDIA GeForce4 MX 440
Karta dźwiękowa: VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Z góry dziękuję za pomoc!