logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gra Vice City. Gra wyłącza się po skończeniu filmiku.

Malek 08 Sie 2006 11:11 3007 6
REKLAMA
  • #1 2892731
    Malek
    Poziom 21  
    Ocena: 29
    Witam!

Jestem w posiadaniu tej gry, i mam z nią niestety problem. Polega on na tym że po zainstalowaniu gry, gra uruchamia sie normalnie ale kiedy pomine filmik (obejrze) gra wyłancz mi sie i wyskakuje mi błąd że "Windows wykonał nieprawidłowa operacje i że program zostnie zamknięty" Nie wiem o co tu chodzi na powrzednim systemie XP Professional wszystko było oki a teraz?? dodam że na wcześniejszym systemie chodziło mi tesz san andreaz na tych samych parametrach!

Podaje parametry komputera:
    Procesor- AMD Athlon XP 1600+
    Pamięć ram-256mb
    Płyta główna niedawno wymieniana dokładnie 14 lutego 2006r-niestety nie moge znaleźć tego papierka jeżeli znajde napisze
    System operacyjny- Windows XP Home Edition (orginał)
    Karta graficzna-NVIDIA GeForce2 MX\MX400
    Karta dzwiękowa- cretiva SB Live

Za wszelką pomoc z góry dzienkuje.
    Malek
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2892894
    Malek
    Poziom 21  
    mam dodatek sp 2 to chyba powinien byc ale jeżeli nie ma to zapodaj na pw tego direkta. z góry dzienkuje
  • REKLAMA
  • #4 2892919
    patryk_mirek
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    mrrudzin napisał:
    a DirectX kolega zainstalował?

przecie napisał że chodziło mu San Andreas (jak pięknie mu chodziło to pominę) więc DirectX musi być zainstalowany

@Malek
    Spróbój przeinstalować jeszcze raz i zaaplikować jakieś łatki do gry
    (o ile jest oryginalna - a jeśli jest "na oryginalnej płycie" to:
    płyta mogła być źle nagrana albo cra...ehm"patcha" nie użyłeś)
    drugi problem, to może być jeśli używasz do tej karty dźwiękowej sterowników KX - pamiętam że w San Andreas miałem czasem problemy
    z dźwiękiem, a czasem się wogóle wykrzaczało-problemy ustały po
    zainstalowaniu oryginalnych, gorszych sterowników firmy creative

update:
    skoro DirectX jest z microsoftu to szukałbym go właśnie na ich stronie:
    http://www.microsoft.com/downloads/details.as...38-DB71-4C1B-BC6A-9B6652CD92A3&displaylang=pl
  • #5 2892941
    forestx
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 496
    Spróbuj zainstalować inne (niekoniecznie nowsze) sterowniki do grafiki.
  • REKLAMA
  • #7 2893309
    Malek
    Poziom 21  
    @patryk_mirek
    grę instalowałem już z 10 razy raz z radiem raz nie ale nie poszło a ni tak ani tak.jeżeli mugłbyś mi podesłać na pw łatki o których mówiłęś było by dobrze ja ma modem 56k więc było by to dla mnie bardzo kosztowne.

@forestx
    sterowniki które mam zainstalowane są ani pierwszej młodości ani stare

@mrrudzin

muj wcześnijszy system to Windows XP professional jak napisałem na gurze

Dodano po 5 [godziny] 2 [minuty]:

pomorzecie??

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy gry Grand Theft Auto: Vice City, która po obejrzeniu wstępnego filmiku wyłącza się z błędem "Windows wykonał nieprawidłową operację i program zostanie zamknięty". Gra działała poprawnie na wcześniejszym systemie Windows XP Professional, natomiast obecnie problem występuje na Windows XP Home Edition. Komputer posiada procesor AMD Athlon XP 1600+, 256 MB RAM, kartę graficzną NVIDIA GeForce2 MX/MX400 oraz kartę dźwiękową Creative SB Live. Sugerowane rozwiązania obejmują sprawdzenie i ewentualną reinstalację DirectX (zalecane pobranie najnowszej wersji ze strony Microsoft), ponowną instalację gry wraz z aktualizacjami (łatkami), a także zmianę sterowników karty graficznej na inne, niekoniecznie najnowsze wersje. Wskazano również, że problemy mogą wynikać ze sterowników dźwiękowych KX dla Creative SB Live, które w przeszłości powodowały błędy w podobnych grach, sugerując powrót do oryginalnych sterowników producenta. Autor instalował grę wielokrotnie, lecz problem nadal występuje, a pobieranie łatek jest utrudnione ze względu na wolne łącze internetowe.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA