kinortkele napisał: gbd.reg napisał: Przynajmniej jest szansa, że linux w końcu nabierze popularności
I im bardziej bedzie popularny, tym bardziej bedzie upodabnial sie do windowsa

Popularność produktu MS na pewno jest zależna od marketingu oraz monopolu na runku Systemów operacyjnych i tu chyba każdy się ze mną zgodzi.
Oferowane produkty np. Laptop, netbook itd... w większości w cenę zestawu wchodzi od razu Wgrany system Windows 7 czy jaki kolwiek nowszy i jest to stara polityka MS, dlatego nie ma co się oszukiwać iż człowiek się nie głowi nad wyborem systemu i jego instalacją, a Microsoft ma zapewniony powiedzmy na oko tzw. Stały dochód z tego sektora.
Natomiast 2 problemem co do popularności drodzy koledzy jest jak zawsze brak kompatybilności ze sterownikami oraz ( gry, które produkują ogromny dochód, jak i popularne w różnych gałęziach przemysłu programy dla Inżynierów i Projektantów wszelakiej maści).
Jak wiadomo lub nie AMD ogłosił chyba pomiędzy 2008-2010 (w razie proszę poprawić) iż widzi duży potencjał w sektorze systemów Linux i chcę się przyczynić do wzmocnienia ilości klientów w tym sektorze z tego co pamiętam były też chyba 2 inne firmy zainteresowane tym właśnie sektorem.
Natomiast co do wypowiedzi kolegi "
gbd.reg" wydaję mi się, że wygląd jest jedynie symbolicznym elementem wizualnym jaki ma zachęcić nowych użytkowników, którzy boją się przejścia na platformę NOT-MS.
W końcu ten sam trik, czyli oprawa graficzna MS Windows jest określany jako jeden z wymienionych atutów dołączanej w postaci książeczki wraz z systemem Windows oraz instrukcja jako: "Bardziej przejrzysty/przyjazdny interface"(lub coś w podobnym stylu).
KJ napisał: Cytat: Nie zapominajmy drogi kolego co należy stanowczo podkreślić iż WINDOWS 7 to nic innego jak stare i stabilne XP z nowym i pięknym okienkiem Wink oraz zapewne niezbyt wielkimi zmianami.... co wie tylko twórca Windows-a.
Skoro to wie tylko twórca to skąd ty masz takie informacje ? Ja bym raczej powiedział że win7 to nieco przerobiona vista - żre trochę mniej zasobów ale dziedziczy po niej wszystkie patologie dyskwalifikujące ten system.
Kolega wybaczy, z szacunkiem do kolegi opini zgadzam się bo każdy odnosi podobne lub inne wrażenie, ja natomiast opieram się jedynie na ogólnych opiniach (w dużym uogólnieniu) oraz włąsnym, gdyż przed wyjściem Windows Vista (Co było porażką, przynajmniej z mojego doświadczenia opierając się na - tzw. błędach systemowych podczas działania i zawieszania różnych aplikacji, brak stabilności samego systemu oraz wiele wiele innych...)
Wydaje mi się iż Vista był takim turbo photoszopowym przerobionym na błysk jakimś cudem, który nie był dokończonym projektem co okazało się fiaskiem. A starszy brat XP był bardziej kanciaty i ponury system ale za to Stabilnie jak do dziś nawet działającym w moim przypadku.
Teraz mi się zdaje jak by przenieśli XP i dopracowali uroki kolorów z Visty, a na końcu dodali tzw. Features... w postaci :
**Stabilniejszy system
**wiadomo interface
**jakieś gadżety
**itd...
Jednak W7 miał być rewolucją jak to głosili na lata i lata...
A tu akuku ..... (do użytkownika - MS)
Kto tam.... ?? (Pyta się użytkownik)
Nowy W8..... !!!! ... Jeszcze lepszy niż W7 ... !!!!
TO BE CONTINUED..
<THE END>
Pozdrawiam