Witam w styczniu mam zamiar wymienić obecny podgrzewacz który niestety psuje się jest To słynna Beretta IDRA 11bi kupiona w 2005 równo po roku padł moduł zapłonowy na szczęście była gwarancja i było to naprawione. Potem zgnił ,zaśniedział (taki zielono biały natlot. Nie wiem cały zespól wodno gazowy. Niestety musiałem szukać używanego i udało się 300 zł teraz znowu prawdo podobnie siada moduł. Terma działa wyłącza się i unieruchamia się sprawdzałem owy bezpiecznik od cofania się czadu rysunek 9 nic to nie daje. Po jakimś czasie zaczyna działać normalnie lub jak podgrzeje moduł suszarką. teraz jak pytałem ile kosztuje moduł i usłyszałem 360 zł zdębiałem. ale będe musiał kupić bo nie ma nigdzie taniej.
Teraz prośba do serwisantów którzy zajmują się termami ewentualnie posiadaczy który z tych 3 modeli co mam na oku będzie najlepszym zakupem cena nie gra roli będzie to zakup ratalny więc nie ma znaczenia. Zależy mi przede wszystkim.
Na w miarę bezawaryjnej pracy wiadomo każdy sprzęt kiedyś się psuje. Sprawdzałem w mojej okolicy są serwisanci tych 3 firm.
I ewentualnie niskie koszty napraw pogwarancyjnych.
Na oku mam
1 TERMET TermaQ electronic G-19-02
2 JUNKERS WRDP11-2 B23 S5395
3 SAUNIER DUVAL Opalia C 11 E
W domu mam 3 miejsca poboru w łazience prysznic + umywalka
w kuchni zlewozmywak.
Proszę o doradzenie mi.
Jeśli oczywiście macie lepszy wybór niż te 3 w/w to proszę napisać rozważę każdą opcje.
Za wszelkie rady z góry dziękuje.
Teraz prośba do serwisantów którzy zajmują się termami ewentualnie posiadaczy który z tych 3 modeli co mam na oku będzie najlepszym zakupem cena nie gra roli będzie to zakup ratalny więc nie ma znaczenia. Zależy mi przede wszystkim.
Na w miarę bezawaryjnej pracy wiadomo każdy sprzęt kiedyś się psuje. Sprawdzałem w mojej okolicy są serwisanci tych 3 firm.
I ewentualnie niskie koszty napraw pogwarancyjnych.
Na oku mam
1 TERMET TermaQ electronic G-19-02
2 JUNKERS WRDP11-2 B23 S5395
3 SAUNIER DUVAL Opalia C 11 E
W domu mam 3 miejsca poboru w łazience prysznic + umywalka
w kuchni zlewozmywak.
Proszę o doradzenie mi.
Jeśli oczywiście macie lepszy wybór niż te 3 w/w to proszę napisać rozważę każdą opcje.
Za wszelkie rady z góry dziękuje.