logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć 7 rolet do sterownika Elmes ST6H?

gucio2607 15 Gru 2011 14:23 1448 3
REKLAMA
  • #1 10262688
    gucio2607
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam...
    Kupiłem sterownik do rolet elmes st6h który jest do sterowania 6 roletami a ja jednak mam tych rolet 7...dodam że 2 rolety maja pracować jednocześnie tylko jak to podłączyć skoro rolet nie wolno łączyć równolegle?Instalacja wykonana jest w gwiazdę wiec wszystkie przewody schodzą się w rozdzielni...

Na tym forum obowiązują zasady poprawnej pisowni właściwe dla języka polskiego. Znaki przestankowe stawia się bezpośrednio po wyrazie, potem spacja. Zdanie zaczyna się wielką literą. Znaki diakrytyczne /ogonki/ są integralną częścią naszego języka-> popraw post!
    [Akrzy]
  • REKLAMA
  • #2 10286233
    rafik@
    Poziom 14  
    Ocena: 52
    Witam na początek kto ci powiedział że nie można łączyć równolegle,jak masz rolety z silnikiem i jest wyposażony w krańcówki to nie widzę problemu podłączenia dwóch rolet pod jedno wyjście , warunek dwie rolety nie mogą przekroczyć wartości poboru prądu danego wyjścia na sterowniku jak jakieś pytania proszę pisać pomogę.
  • REKLAMA
  • #3 11119071
    gucio2607
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Przepraszam za ogonki i inne znaki ale ciężko je wstawić jak się ich nie ma na klawiaturze.

Czytając forum znalazłem taka informację, że nie wolno łączyć równolegle...Postanowiłem jednak podłączyć równolegle jednak przed tym krańcówki ustawione w ten sposób, że te dwie rolety zatrzymują się jednocześnie i jak do tej pory wszystko pracuje bez żadnych problemów.
    Kolejne pytanie:zamierzam kupić i zamontować alarm satel CA-6 i moduł elmes GSM2 i jak to wszystko podłączyć?Chciałbym sterować roletami poprzez SMS oraz aby same się zamykały przy uzbrajaniu alarmu i otwierały podczas rozbrajania...
  • #4 11119158
    retrofood
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4789
    gucio2607 napisał:
    Przepraszam za ogonki i inne znaki ale ciężko je wstawić jak się ich nie ma na klawiaturze.

Bardzo ciężko, bo są z lewej strony "okienka".
    Wielkich liter też pewnie nie masz.
    A lenistwo nie jest tolerowane.
REKLAMA