logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo Lanos 1.5 8V 1996 - brak mocy na ciepłym silniku, czujnik wału?

kubas10 15 Gru 2011 19:52 1269 5
REKLAMA
  • #1 10263917
    kubas10
    Poziom 25  
    Ocena: 1545
    Witam kolegów, pół roku temu wymieniane były świece, przewody oraz moduł zapłonowy (padł) i wszystko było ok przez te pół roku. Wczoraj pojawił się problem brak mocy na ciepłym siniku. Założona nowa pompa paliwa, zmieniłem uszczelkę kolektora ssącego (była w kawałkach) i napięcie na MAP-ie z 2,5V spadło do ok 1,7V na jałowym. Niestety samochód jak nie przyspieszał tak nie przyspiesza. Zaślepiony EGR, wymyta przepustnica, sprawdzony rozrząd oraz ciśnienie sprężania. Jak samochód wystygnie to jest ok do momentu jak się trochę nagrzeje. Jak się wciśnie gaz w podłogę to jest trochę lepiej, zapala się check (nie mam złącza niestety żeby odczytać błędy). Czy może być problem z czujnikiem położenia wału ?? Pod obciążeniem przy dodawaniu gazu auto ma "czkawkę" słychać zawór bezpieczeństwa na filtrze powietrza jak się otwiera.
  • REKLAMA
  • #2 10264114
    loy_b
    Poziom 12  
    Ocena: 24
    może moduł pada jakiej firmy? czujnik polej wodą
  • REKLAMA
  • #3 10264162
    kubas10
    Poziom 25  
    Ocena: 1545
    Moduł jak padł to nie palił 1 cylinder, jakiej firmy to nie pamiętam, co da jak poleje czujnik wodą ?? mam go schłodzić ?!
  • REKLAMA
  • #4 10264907
    loy_b
    Poziom 12  
    Ocena: 24
    moduł może dostawać przebicia jak się nagrzeje, a z czujnikiem to tak chodzi o schłodzenie obojętnie czym, możesz na próbę wymienić świece jak będzie lekka poprawa to pewnie moduł.
  • REKLAMA
  • #5 10268671
    śpecu
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    a nikomu nie przyszło do głowy sprawdzic luzu zaworów ,jak bendom żle ustawione to na ciepłym nie domknie i takie objawy wystompiom
    Moderowany przez robokop:

W Lanosie "lóżóf" się nie ustawia.Mam dość usuwania Twoich głupawo/niegramatycznych postów, w związku z czym blokuję możliwość pisania na forum.

• #6 10268722
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6361
    Diagnostyka, quizu na usterkę tutaj przeprowadzali nie będziemy. Kosz.
REKLAMA