logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Silnik od automatu do budowy pradnicy. połączenie uzwojenia

korabito 17 Gru 2011 10:47 2564 3
REKLAMA
  • #1 10269601
    korabito
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Szanowni koledzy.
    Śledzę wasze rozmowy od dłuższego czasu o prądnicy z silnika od pralki ARDO. Wczoraj wpadł mi w ręce silnik z pralki ardo 48żłobków .
    Po tym co wyczytałem to nadaje on się na prądnice i jeśli otrzymam wskazówki to go przerobię
    Problem mam taki że wszędzie gdzie czytam z silnika wychodzi 6 przewodów a u mnie jest tylko 5 i nie wiem jak to połączyć w 3 fazy
    Jeśli ktos wie jak to połączyc to proszę o wskazówki
    kolory przewodów : czerwony , niebieski , żółty , zielony , czarny

Instrukcja zamieszczania zdjęć oraz obrazków na forum https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html
    [retrofood]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10270203
    darek4168
    Poziom 21  
    Ocena: 346
    Silnik każdego automatu ma dwa uzwojenia, jedno do cyklu prania drugie wirowania, nawinięte do tego cieńkim drutem, tak że nie ma innego wyjścia jak przezwojenie stojanu.
  • #4 10271123
    korabito
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Dziękuję za wskazówki ale chodziło mi właśnie o oryginalne uzwojenie. Do rozwiązania doszedłem sam.Usunąłem uzwojenie wirowania, pozostawiając 3 sekcje cewek po 8 sztuk z prania zasadniczego , przez co uzyskałem 3 odczepy początków z każdej sekcji i jeden odczep wspólnie połączonych końców cewek. Wirnik już mam przetoczony ( posiadam tokarkę) w poniedziałek powinny dojść magnesy więc pozostało złożenie do kupy całej konstrukcji.
REKLAMA