logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podnośnik Proczesam Sipnia Pracy 8 ton - nie podnosi po wymianie uszczelek

marek5823 24 Gru 2011 15:27 19066 8
REKLAMA
  • #1 10299451
    marek5823
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    Od tygodnia nie mogę rozgryźć tego podnośnika. Wymieniłem wszystkie oringi i tłoczek gumowy i wlałem olej hydrauliczny. I nie podnosi. Proszę o podanie budowy tego podnośnika i pomoc w uruchomieniu.

Podnośnik Proczesam Sipnia Pracy 8 ton - nie podnosi po wymianie uszczelek Podnośnik Proczesam Sipnia Pracy 8 ton - nie podnosi po wymianie uszczelek Podnośnik Proczesam Sipnia Pracy 8 ton - nie podnosi po wymianie uszczelek
  • REKLAMA
  • #2 10302277
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 10302534
    marek5823
    Poziom 10  
    Ale przecież czyściłem cały podnośnik jak zakładałem o ringi . Zaworek jest chyba dobry ale nie wiem ,czy mały śrut ma tak delikatnie przesuwać .Jak odpowietrza sie takie podnośniki
  • #5 10302550
    kidu22
    Poziom 35  
    Ocena: 740
    Pytanie czy działa zaworek blokujący opadanie podnośnika?
    Czy podnosi i popada w rytm pompowania o ok 1mm?
    Czy pompka chodzi lekko czy z tłoczeniem oleju?
  • #6 10302598
    marek5823
    Poziom 10  
    Podnośnik podnosi do pewnej granicy bez obciążenia około 2.5 cm
    Jak przycisnę podnośnik to trzyma a zaworek opuszczania jest pewnie dobry
    Miałem problemy z założeniem metalowego tłoczka pompującego .przy górnej fazie czyje znaczny opór a gdzieś na środku opór ustaje
  • REKLAMA
  • #8 10306075
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #9 10313373
    marek5823
    Poziom 10  
    :D Już rozwiązałem problem brakowało w cylindrze śruta który zamykał i otwierał dopływ oleju :D

Podnośnik Proczesam Sipnia Pracy 8 ton - nie podnosi po wymianie uszczelek

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z podnośnikiem Proczesam Sipnia Pracy 8 ton, który nie podnosi po wymianie uszczelek. Wymieniono oringi, tłoczek gumowy oraz wlano olej hydrauliczny, jednak podnośnik podnosi jedynie do 2.5 cm bez obciążenia. Użytkownik podejrzewa, że może być problem z zaworkiem blokującym lub z metalowym tłoczkiem, który mógł być skrzywiony. Po dalszym badaniu okazało się, że brakowało małego śrutu, który reguluje dopływ oleju, co było przyczyną problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA