logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podnośnik Proczesam Sipnia Pracy 8 ton - nie podnosi po wymianie uszczelek

marek5823 24 Gru 2011 15:27 18967 8
REKLAMA
  • #1 10299451
    marek5823
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    Od tygodnia nie mogę rozgryźć tego podnośnika. Wymieniłem wszystkie oringi i tłoczek gumowy i wlałem olej hydrauliczny. I nie podnosi. Proszę o podanie budowy tego podnośnika i pomoc w uruchomieniu.

Podnośnik Proczesam Sipnia Pracy 8 ton - nie podnosi po wymianie uszczelek Podnośnik Proczesam Sipnia Pracy 8 ton - nie podnosi po wymianie uszczelek Podnośnik Proczesam Sipnia Pracy 8 ton - nie podnosi po wymianie uszczelek
  • REKLAMA
  • #2 10302277
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 10302534
    marek5823
    Poziom 10  
    Ale przecież czyściłem cały podnośnik jak zakładałem o ringi . Zaworek jest chyba dobry ale nie wiem ,czy mały śrut ma tak delikatnie przesuwać .Jak odpowietrza sie takie podnośniki
  • #5 10302550
    kidu22
    Poziom 35  
    Ocena: 740
    Pytanie czy działa zaworek blokujący opadanie podnośnika?
    Czy podnosi i popada w rytm pompowania o ok 1mm?
    Czy pompka chodzi lekko czy z tłoczeniem oleju?
  • #6 10302598
    marek5823
    Poziom 10  
    Podnośnik podnosi do pewnej granicy bez obciążenia około 2.5 cm
    Jak przycisnę podnośnik to trzyma a zaworek opuszczania jest pewnie dobry
    Miałem problemy z założeniem metalowego tłoczka pompującego .przy górnej fazie czyje znaczny opór a gdzieś na środku opór ustaje
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #8 10306075
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 10313373
    marek5823
    Poziom 10  
    :D Już rozwiązałem problem brakowało w cylindrze śruta który zamykał i otwierał dopływ oleju :D

Podnośnik Proczesam Sipnia Pracy 8 ton - nie podnosi po wymianie uszczelek

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podnośnikiem Proczesam Sipnia Pracy 8 ton, który nie podnosi po wymianie uszczelek. Wymieniono oringi, tłoczek gumowy oraz wlano olej hydrauliczny, jednak podnośnik podnosi jedynie do 2.5 cm bez obciążenia. Użytkownik podejrzewa, że może być problem z zaworkiem blokującym lub z metalowym tłoczkiem, który mógł być skrzywiony. Po dalszym badaniu okazało się, że brakowało małego śrutu, który reguluje dopływ oleju, co było przyczyną problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA