logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kupno samochodu na złomie/szrocie

13 Sty 2012 18:14 15238 8
REKLAMA
  • #1 10391782
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10391858
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 10392082
    marekchyla1994

Poziom 19  
    Ocena: 55
    Najlepiej poszukać po wsiach tam w szopach trzymają maluchy, a papiery gdzieś pogubili więc nawet bez dokumentów kupisz.Jak ja miałem szczęscie zawsze z kumplem oglądać samochody to większość maluchów była bez papierów,albo były spisane umowy na kogoś innego niż był w dokumencie a tego też już nie zarejestrujesz.
    Konto firmowe:
    Marek Chyła
    brak adresu, Grudziądz, 86-300
  • #5 10394453
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 838
    herkules92 napisał:
    Witam. Chciałbym kupić sobie maluszka, żeby przerobić na pług. Wiem że jeszcze śniegu nie było a ja wolę się przygotować :D Moje pytanie brzmi. Czy można kupić wyrejestrowany samochód na złomie/szrocie? Chodzi o to że po co opłacać autko jak i tak nie będzie się ono poruszało po drogach publicznych.

A co ty chcesz nim kilka hektarów odśnieżać ? Kup sobie odśnieżarkę elektryczną, wyjdzie praktycznie taki sam koszt.
  • #6 10395568
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 10395619
    Tomano BoSS
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Generalnie taki samochód ze szrotu można kupić, dowód rejestracyjny powinieneś także dostać, tylko że bez prawa jego rejestracji.
  • #8 10395691
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 838
    herkules92 napisał:
    Chodzi o to że bym sobie też pojeździł :P
    Tylko podobno weszła nowa ustawa i już nie można kupić całego auta bo ono idzie w całości gdzieś tam...

Benzyna droga a maluch nieekonomiczny :D a nie myślałeś nad budową traktorka/buggy do takich celów ?
  • #9 10396424
    zimny8
    Poziom 33  
    Ocena: 503
    wariato napisał:
    Kup sobie odśnieżarkę elektryczną

Też se lubię pojeździć, kupiłem spalinową z napędem, 3 lata temu, niezła frajda, polecam.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat zakupu wyrejestrowanego samochodu na złomie w celu przerobienia go na pług. Użytkownik zastanawia się nad nowymi przepisami dotyczącymi sprzedaży takich pojazdów. Odpowiedzi sugerują, że można kupić samochód bez prawa do rejestracji, a także wskazują na możliwość zakupu malucha w miejscach wiejskich, gdzie często brakuje dokumentów. Pojawiają się również sugestie dotyczące alternatywnych rozwiązań, takich jak zakup odśnieżarki elektrycznej lub budowa traktorka/buggy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA