Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford Mondeo mk2 1.8 16v szarpię po zmianie rozrządu.

misiek14051990 13 Jan 2012 20:56 6182 7
    misiek14051990
    Level 15  
    Witam. Auto po przebiegu 215.000km oryginalny przebieg bo w jednych rękach od początku, bez instalacji gazowej. Nigdy nie było z nim problemu, wszystko wymieniane na czas. Po wymianie rozrządu pojawił się problem silnik na wolnych obrotach pracuje dość równo chodź nie tak równo jak przed wymianą, po zmianie biegu na wyższy np z 1 / 2 i mocniejszym dodaniu gazu następuje kilkukrotne szarpnięcie i dopiero przyspiesza. Dodam że rozrząd był już sprawdzany i nie jest przestawiony. Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
    Zocha24
    Level 21  
    Może skrzywiłeś zawór (zawory) zdarza się
    Mungoglk
    Level 9  
    Miałem podobne objawy szarpania i okazało się że nie miałem dobrze wciśniętego przewodu wysokiego napięcia i gubił iskrę
    web69
    Level 32  
    Jeśli przed wymianą było dobrze, a po wymianie żle, to czemu nas pytasz? Zapytaj tego co zmieniał pasek...
    misiek14051990
    Level 15  
    web69 wrote:
    Jeśli przed wymianą było dobrze, a po wymianie żle, to czemu nas pytasz? Zapytaj tego co zmieniał pasek...

skoro uważasz że twoja odp coś wnosi to się mylisz, jej merytoryczna wartość jest zerowa. Jak już zdążyłem napisać rozrząd był już sprawdzany.
    web69
    Level 32  
    Może i moja wypowiedź nie ma dla Ciebie wartości, ale pomyśl zanim poprosisz o pomoc. To że pasek sprawdziłeś 10 razy, nie świadczy o tym że inne elementy sprawne/podłączone... Zazwyczaj przy wymianie rozrządu trzeba zdemontować dużo elementów osprzętu, czujników. Podłącz do diagnoskopu, sprawdź ciśnienie benzyny, ciśnienie sprężania (przy złym ustawieniu paska zazwyczaj kompresja spada), popatrz czy wszystko podłączone jak trzeba... Nic o tym nie pisałeś.
    misiek14051990
    Level 15  
    zamykam.