logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Sony HCD-H150 - wyświetla 3 zera, brak reakcji po podłączeniu do sieci

dj-norek 19 Gru 2004 21:21 1872 3
REKLAMA
  • #1 1073481
    dj-norek
    Poziom 21  
    Ocena: 33
    Witam
    Posiadam wieze Sony HCD-H150 i niestety nic w niej nie rusza - to znaczy po podlaczeniu do sieci swoacna na wyswietlaczy tylko 3 zera i nic wiecej, nie da sie jej wlaczyc ani na nic nie reaguje. Co moze byc przyczyna?
  • REKLAMA
  • #2 1073510
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2347
    Trzeba by schemat skombinować i pomierzyć czy wszystkie napięcia wychodza z zasilacza i czy wszystkie zabezpieczenia są dobre.
  • REKLAMA
  • #4 1087685
    dj-norek
    Poziom 21  
    Ocena: 33
    napiecia wszystkie sprawdzilem - sa OK. Tylko zastanawia mnie jedna sprawa, na nozce 3 ukladu IC 901 jest czly czas napiecie ok 7 V, ze schematu wynika ze to napiecie powinno byc w momencie kiedy wieza jest wlaczona, a to napiecie jest bez wzgledu na to czy wieza jest wlaczona czy nie, lub nawet wtedy gry zasilacz jest odpiety od reszty wiezy.

Dodano po 2 [minuty]:

napiecia wszystkie sprawdzilem - sa OK. Tylko zastanawia mnie jedna sprawa, na nozce 3 ukladu IC 901 jest czly czas napiecie ok 7 V, ze schematu wynika ze to napiecie powinno byc w momencie kiedy wieza jest wlaczona, a to napiecie jest bez wzgledu na to czy wieza jest wlaczona czy nie, lub nawet wtedy gry zasilacz jest odpiety od reszty wiezy.

Dodano po 13 [sekundy]:

REKLAMA