logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program do rozmów online polecacie?

DRC1958 22 Kwi 2002 23:50 10626 33
Najlepsze odpowiedzi

Jaki program polecacie do rozmów głosowych online, żeby można było swobodnie rozmawiać bez pisania?

Do rozmów głosowych online najbardziej polecano Skype, bo działa dobrze i przechodzi nawet przez firewalle [#527342][#527394] Jeśli szukasz prostego rozwiązania do rozmów PC–PC, sprawdzano też Media Ring Talk, który umożliwia dzwonienie z komputera na komputer [#9641][#9693][#9968] Do rozmów kilku osób naraz zaproponowano TeamSpeak [#527434] W starszych odpowiedziach pojawiają się też Tlen i GG z obsługą głosu, ale GG zbierało krytykę za słabszą jakość i problemy z połączeniem, a NetMeeting za tragiczną jakość rozmów [#13590][#13618][#19815][#19851][#33085][#107037]
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA
  • #1 9416
    DRC1958
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Witam,
    poszukuje takiego programu jw.
    czy ktos sie z czyms takim spotkal.
    Zeby byla mozliwosc swobodnej rozmowy
    w sieci.
    Dziekuje Pozdrowienia Maly

[ Ta wiadomość została zmieniona przez: DRC1958 dnia 2002-03-14 21:33 ]
  • REKLAMA
  • #3 9475
    DRC1958
    Poziom 16  
    Witam,
    GaduGadu znam i uzywam go.Ale dokladnie
    powiedziawszy chodzi mi o cos w rodzaju
    telefonu zeby nie trzeba bylo pisac.
    Pozdrowienia Martin
  • REKLAMA
  • #4 9641
    Hancock
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    MEDIA RING na http://www.mediaring.com
    Swego czsu można było nawet prowadzić
    rozmowy telefoniczne z PC do dowolnego
    abonenta w USA, Kanadzie, Chinach - gratis.
    Teraz niestety za niewielkie pieniadze.
    Ale z PC na PC można dzwonić bez problemu.
    Polecam ten program do przetestowania.
  • #5 9680
    DRC1958
    Poziom 16  
    Witam,
    dziekuje za odpowiedzi.
    Mam jeszcze jedno pytanie jak nazywa sie te
    program,poniewaz ta strona jest bardzo rozbudowana no i na dodatek po angielsku,
    niemiecki to by niebyl problem.
    Lecz angielski to problem.
    Pozdrawiam Martin
  • #6 9687
    zaxon
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Mozesz sprobowac jeszcze programu MSN Messenger.Ma on mozliwosc przeprowadzania rozmowy glosowej,przesylania plikow,no i pisania,do tego jest jeszcze dzwonienie na normalne telefony(nie wiem jak w Polsce).W Windows XP jest on juz instalowany standardowo,dla win 98 mozna go sciagnac z netu.
  • REKLAMA
  • #8 9694
    Bob57
    Poziom 18  
    Ocena: 40
    Witam!
    HALLO HALLO PANOWIE A O PROGRAMIE ICQ JUZ NIKT NIEPAMIETA? jezeli chodzi o rozmowe bedac polaczony z internetem
    Pzdr.Bob
  • #9 9717
    Hancock
    Poziom 17  
    Nie wszystkim przypadł do gustu.
  • #10 9816
    DRC1958
    Poziom 16  
    Witam,
    Adam przepraszam ze tak mecze Cie ale na tej
    stronie niema nic do upload.
    Pozdrowienia Martin
  • #11 9900
    Tuptuś
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Ja znam fajny program do rozmów przez sieć nazywa się BuddyPhone można go pobrać z strony producenta http://www.buddyphone.com
    Oile pamiętam można do niego ściągnąć nakładkę żeby był bo polsku na stronie http://www.polskie-wersje.prv.pl
  • #12 9916
    Rajker
    Poziom 12  
    Polecam poltalk, mozna pisac, mowic i ogladac sie jednoczesnie... z ludzmi ze stanow, gada sie jak by sie siedzialo u nich w pokoju na herbatce, polecam... :wink:
  • #13 9918
    DRC1958
    Poziom 16  
    Witam,
    dziekuje wszystkim za pomoc,nie spodziewalem
    tak wielu odpowiedzi - dziekuje.
    A teraz do rzeczy na str. polskie wersje nie
    moge dzisiaj wejsc sprobuje jutro.
    Gdzie dostane " Poltalk" ?
    Pozdrowienia Martin
  • #14 9968
    Hancock
    Poziom 17  
    DRC1958 jeśli chcesz zobaczyć program, który
    Ci poleciłem , wejdź na http://www.mediaring.com,
    z tej strony wybierz: product , wyświetli
    Ci się lista z ofertą Media Ring, na samym
    dole będziesz miał odnośnik do Media Ring
    Talk i po kłopocie.
  • #15 9983
    Rajker
    Poziom 12  
    Program zwie sie paltalk troszke sie przejezyczylem :wink:
  • #16 13039
    robusta
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    jak by jeszcze interesowalo to jest taki program ICUII - umozliwia rozmowy tez z uzyciem kamery
  • #18 13618
    Osiem88
    Poziom 17  
    Ocena: 23
    Tu masz program tlen moim zdaniem najlepszy w tych sprawach.Jak będziesz chciał sprawdzić jestem zarejestrowany jako osiem88(_at_)tlen.pl

Uploaded file: tleninst301c.exe.dat
  • REKLAMA
  • #19 19815
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 195
    Nowa wersja GG 4.9.3 ma już możliwość przesyłania głosu która działa dość dobrze http://www.gadu-gadu.pl/beta.asp
    Odrazu dodam że to nie jest beta tylko jakiś taki dziwny link :)
  • #20 19848
    Wojtek27
    Ocena: 54
    Czy zapomnieliście o programie NetMeeting?
  • #21 19851
    Krzysi0
    Ocena: 195
    Kiedyś próbowałem rozmawiać przez NetMeeting i ściagać jakiś plik i niestety jakość połączenia głosowego była tragiczna. W GG albo Tlenie już jest lepiej bo można ściągać i rozmawiać jednocześnie.
  • #22 33085
    ul1111
    Poziom 23  
    Ocena: 67
    Odrazu odradzam stosowanie gg do rozmów przez inter bo to jest sraszny szmelc ale polecam jak któryś z kolegów zasugerował tlen komunikator.Testowałem oba i na tym samym łaczu gg cieło się wogóle koszmar a tlen bezproblemowo sobie radził.
  • #23 37086
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    Buddy Phone - 2.0 ma dość znośną kopie dźwięku przy dzałaniu na SDI ... ale do nastepnych kopii trzeba już innych bajerów (buddy phone 3+) dlatego gdy instalka BP 2 mi się zgubiła... to już nie korzystam z tego
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #24 106794
    lucio99
    Poziom 12  
    probuj przez netmeeting, zdaje egzamin
  • #25 106805
    zyraf
    Poziom 26  
    Ocena: 51
    ja polecam yahoo mesengera, dziala dobrze nic sie nie pieprzy. co do gg to sa male problemy, czesto wywala komunikat :"nie mozna nawiazac polaczenia...ble ble ble" i bledy transmisji, jest jakos sie uda nawiazac rozmowe i nie przerywa to jakosc jest nawet dobra. a w yahoo wszystko jest dobrze (przynajmniej u mnie) mozna pisac, gadac i sciagac plik naraz, sie nie wali.BTW to chyba w CHIP'ie bylo jakis czas temu test roznych programow do gadania...
    pozdrawiam
  • #26 106963
    Richi
    Poziom 39  
    Ocena: 143
    :arrow: Lukas99
    :arrow: Zyraf
    ten post jest juz stary i malo aktualny.
  • #27 106984
    ravi
    Poziom 11  
    dawno temu uztywalem epopa - bardzo mi sie podobal ;-)
  • #28 107037
    Darekkk
    Poziom 24  
    Ocena: 11
    Tlen jest trochę konfliktowy. Często, chociaż mam najnowszą wersję przy odbieraniu rozmowy przychodzące zawiesza się program z powłoką systemu.
  • #29 527342
    watom
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    nikt nie uzywa SKYPE!!! - program bez spamu z wieloma zabezpieczeniami, stworzony przez zespól który stworzył kaaze. Genialny - co miesiac nowe uaktualnienia, co chwile cos poprawiaja. jestem zadowolony. Ja studiuje w wawie i tak sobie rozmawiam z rodzicami nie placac tpsa. fajnie
    www.skype.com
  • #30 527394
    BJSusel
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    Potwierdzam. SKYPE is the best. Nawet przez firewalle przechodzi.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła rekomendacji programów do swobodnych rozmów głosowych online. Początkowo polecano popularny polski komunikator Gadu-Gadu, jednak autor poszukiwał aplikacji umożliwiającej rozmowy głosowe bez konieczności pisania. Wskazano Media Ring Talk, który pozwala na rozmowy PC-PC oraz telefoniczne, MSN Messenger z funkcją rozmów głosowych i przesyłania plików, a także ICQ i jego wersję ICUII z obsługą kamery. Pojawiły się także propozycje BuddyPhone z polską nakładką, Paltalk umożliwiający rozmowy głosowe i wideo, oraz komunikator Tlen dostępny na polskiej stronie o2.pl. W późniejszych wpisach zwrócono uwagę na NetMeeting, Yahoo Messenger oraz Team Speak do rozmów grupowych. Wśród nowszych rozwiązań wyróżniono Skype, chwalony za stabilność, brak spamu, częste aktualizacje i możliwość przechodzenia przez firewalle. Wskazano również na problemy z jakością dźwięku w niektórych programach oraz konflikty systemowe w Tlenie. Podsumowując, dyskusja obejmowała szeroki zakres programów do komunikacji głosowej i wideo przez internet, z uwzględnieniem ich funkcjonalności, dostępności i jakości połączeń.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA