logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Passat B3 2.0 benzyna + LPG nie odpala na benzynie

mr_kamilo 03 Paź 2010 11:37 2806 11
REKLAMA
  • #1 8578027
    mr_kamilo
    Poziom 2  
    Witam mam problem kupiłem nie dawno passat b3 2,0l 16v 1991r pb+lpg i jezdziłem moze tydzien na gazie bo nie było w nim benzyny zatankowałem i okazało sie ze nie odpali sprawdziłem pompe paliwa ale z nia jest ok tzn pompuje pliwo a wiem to poniewasz sciaglem wezyk z pompki i ona zapodaje paliwo do przewodów ale nie wiem gdzie dalej moze by usteraka prosze o pomoc!!!
  • REKLAMA
  • #2 8578167
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 8578172
    MobilTruck
    Poziom 31  
    Ocena: 965
    To że podaje paliwo nie oznacza że jest dobra.Należy sprawdzić jej ciśnienie.
  • REKLAMA
  • #4 8578298
    mr_kamilo
    Poziom 2  
    tzn jak mam sprawdzic cisnienie bo ja jestem zielony w tych sprawach
  • #5 8578356
    manta
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1533
    Montujesz manometr na dopływie paliwa, sprawdź kluczowanie wtryskiwaczy, podaj typ instalacji gazowej.
  • #6 8578369
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 8578389
    dabu
    Poziom 32  
    Ocena: 695
    Tam jest silnik na mechanicznym wtrysku. Ciśnienie paliwa powinno wynosić około 6 bar.Filtr paliwa wymieniony? sprawdzić czy pompka paliwa pod podłogą pompuje, bo może działać sama pompka wstępna ta w baku. Zdejmij z filtra powietrza gume i sprawdż czy klapa nie ociera, chodzi bez zacieć i czy jest prosta. Te pompy nie lubią chodzic na sucho.

Dodano po 2 [minuty]:

jorge83 napisał:
    mr_kamilo napisał:
    tzn jak mam sprawdzic cisnienie bo ja jestem zielony w tych sprawach
    Z układem K-jetronic se nie poradzisz.

Dodano po 1 [minuty]:

manta napisał:
    Montujesz manometr na dopływie paliwa, sprawdź kluczowanie wtryskiwaczy, podaj typ instalacji gazowej.

Przecież to mechaniczny wtrysk ,nie poradzi se.

Jeśli nie ma zielonego pojęcia to niech lepiej nic więcej nie grzebie niż dostanie na tacy bo faktycznie już nigdy to auto nie pojezdzi na benzynie, zacznij od tego co Tobie radzimy.
  • REKLAMA
  • #8 8578424
    MobilTruck
    Poziom 31  
    Należało by wpiąć się w układ za pomocą trójnika manometrem przy rozdzielaczu.Ale najpierw sprawdź czy przepływomierz a dokładnie tarcza spiętrzająca nie została pogięta podczas tak zwanego strzału w filtr powietrza.Twój system zasilania paliwem to KE-MOTRONIC wiec wpisz to w Google i poczytaj,jest tam dużo tematów na ten temat,również na elektrodzie.Na dołączonym obrazku jest pokazane w przekroju gdzie ta tarcza się znajduje.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #9 8578510
    dabu
    Poziom 32  
    Ocena: 695
    Ale miszczu gdzie? Wszystko napisane już, póki co ma sprawdzić czy pompka głowna chodzi, bo załoze się iz nie posiada manometru. Aaa jak już dostaniesz manometr to wepnij się między rozdzielaczem a powrotem do regulatora.
  • #10 8578526
    MobilTruck
    Poziom 31  
    dabu napisał:
    Ale miszczu gdzie? Wszystko napisane już, póki co ma sprawdzić czy pompka głowna chodzi, bo załoze się iz nie posiada manometru. Aaa jak już dostaniesz manometr to wepnij się między rozdzielaczem a powrotem do regulatora.

Nie odświeżyłem strony stąd mój post.A miszczu pisze się "mistrzu"...ale to tak nie na temat.
  • #11 8579097
    mr_kamilo
    Poziom 2  
    wiecie co dla mnie to zabardzo skomplikowane myslalem ze edzie prosciej jak myslicie jak odwioze go do mechanika ile mnie skasuje za to?????
  • #12 8579225
    manta
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1533
    Tyle ile będzie uważał, na teraz:
    kosz.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z VW Passat B3 2.0 16V z 1991 roku, który nie odpala na benzynie po jeździe na LPG. Sprawdził pompę paliwa, która działa, ale nie wie, co może być przyczyną usterki. Użytkownicy sugerują sprawdzenie ciśnienia paliwa, które powinno wynosić około 6 bar, oraz stanu elektrozaworu, filtra paliwa i wtryskiwaczy. Wskazówki obejmują montaż manometru do pomiaru ciśnienia oraz sprawdzenie przepływomierza. Użytkownik wyraża obawy dotyczące skomplikowania naprawy i pyta o koszty wizyty u mechanika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA