logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Saeco Incanto Rapid steam - uszczelka boilera gdzie kupię ?

cywia 08 Lut 2012 09:03 2530 3
REKLAMA
  • #1 10512626
    cywia
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Witam szanownych kolegów posiadam taki ekspres o oznaczeniu sup 021yr i po rozebraniu okazało się ze przecieka boiler , rozebrałem go lecz tam jest taka duża uszczelka z cyckiem - powinna być chyba czerwona silikonowa a u mnie ktoś patenta robił wcześniej z czarnej silikonowej - to pokrachciało i przepuszcza. na ebayu niemieckim znalazłem zestaw uszczelniający do tych ekspresów , lecz nie wiem gdzie mogę w Polsce kupić taki zestaw ?
    Może ktoś ma namiar na sklep z częściami usczelak wygląda jak na foto
    dziękuję i pozdrawiam

https://obrazki.elektroda.pl/9073711000_1328688402.jpg
  • REKLAMA
  • #2 10517134
    micho2103
    Poziom 15  
    Ocena: 47
    Gdyby nawet udało się kupić taką uszczelkę to sama wymiana na długo nie pomoże.
    Powierzchnia którą ona uszczelnia jest już na pewno nie równa i uszczelka nie będzie do niej odpowiednio przylegała.Z doświadczenia wiem że szkoda roboty.
    Raczej wymiana na nowy lub profesjonalnie regenerowany bojler.
  • REKLAMA
  • #3 10522756
    Wsparcie_Philips
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam,

Zdecydowanie odradzam samodzielne próby naprawy uszkodzonych elementów. Zamontowanie części nie przeznaczonych do danego modelu jest rozwiązaniem tymczasowym, które może skutkować większymi uszkodzeniami sprzętu (w tym przypadku boilera) oraz może zagrażać bezpieczeństwu użytkowania. Zalecam skontaktowanie się z autoryzowanym punktem serwisowym, który – jeżeli będzie dostępna – może zamówić wybraną część oraz przeprowadzić renowację/wymianę uszkodzonych elementów.
    Jeżeli nie posiadasz aktualnej listy punktów serwisowych, mogę ją oczywiście udostępnić droga e-mailową. W tym celu proszę o kontakt na adres e-mailowy podany poniżej.

Pozdrawiam,

Pomoc Techniczna Philips
    ------------------------------
    pomoc.techniczna(_at_)philips.com
  • #4 13143007
    cywia
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    wysrarczyło dokupienie 2 oringów w alfie odpowiednie ułozenie w swoich rowkach i ładnie boiler sie uszczelnił.
REKLAMA