logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do konwersji tekstu na HTML dla początkujących - alternatywa FrontPage

saabax 09 Lut 2012 00:09 2749 8
REKLAMA
  • #1 10517013
    saabax
    Poziom 9  
    Witam,

Jak w tytule potrzebuje programu do html/znam podstawy, ale to duzo za malo/.

Kiedys korzystalam z Front Page'a, ale teraz nie moge go nigdzie znalezc. To bylo 100 lat temu przy Win Millenium lub 98 najprawdopodobniej.

Teraz musze napisac troche tekstu do aukcji i chce by zostalo to przetworzone na html. Czy jest taki program dla wybitnie poczatkujacych? I czy bede to widziec w czasie rzeczywistym?

Bardzo pilnie prosze o linki do programow free download.

cheers,
    Liz
  • REKLAMA
  • #2 10517273
    kingofspace7
    Poziom 20  
    Ocena: 30
    html/css jest tak prosty że nie wiem poco Ci jakiś wspomagacz. Ściągnij sobie notepad+ i do roboty
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 10517622
    saabax
    Poziom 9  
    Dlaczego tak trudno zrozumiec, ze ktos czegos nie potrafi...

Wytlumacze jeszcze raz: potrzebny mi program, ktory bedzie zamienial moje pisane slowa w html. To wszystko. Czy taki istnieje? Taki np jak na Allegro, tylko ze tamten jest naprawde kiepski, zacina sie i "robi z tekstem co chce"

Napisanie jednej strony na dzien dzisiejszy zajmuje mi zbyt duzo czasu, musze pamietac o br, zamykaniu znacznikow, wielkosci czcionek, kolory, pogrubienia itp. Nie mam czasu na zabawe i nauke ani html ani css i innych.

Zajaczek taki jest? zanim go sciagne...
  • REKLAMA
  • #6 10563673
    scrabypl
    Poziom 25  
    Ocena: 14
    Może mu podaj jeszcze frontpage z office xp?
  • #7 10563726
    cymbi
    Poziom 27  
    Ocena: 99
    Jeżeli nie masz bana na google:) to wyszukaj hasło: edytor wysiwyg html. Pozdrawiam
  • #8 10583408
    dj-gigabyte
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Może załaduj do Word'a i zapisz jako 'Dokument HTML'?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje prostego programu do konwersji tekstu na HTML, który byłby przyjazny dla początkujących, ponieważ ma doświadczenie z FrontPage, ale nie może go znaleźć. W odpowiedziach zasugerowano kilka alternatyw, w tym Notepad+, edytor Zajączek, oraz możliwość użycia Microsoft Word do zapisu dokumentu jako HTML. Użytkownicy podkreślają, że HTML i CSS są proste do nauki, ale autor woli narzędzie, które automatycznie przetworzy tekst na HTML bez konieczności ręcznego formatowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA