logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć oświetlenie LED w Mondeo mk3 do lampki sufitowej?

wotek2521 24 Lut 2012 16:57 896 5
REKLAMA
  • #1 10592617
    wotek2521
    Poziom 2  
    Witam mam taki problem,
    Chce zrobić oświetlenie w wewnątrz samochodu, w nogach z przodu oraz w nogach z tylu jak i nad tylnymi siedzeniami.
    Kable chce podłączyć do kabli które od lampki nad przednimi siedzeniami,
    lampka ta ma 3 kable,z tego co się domyślam to jeden kabel to minus a dwa następne to plusy,jeden plus włącza lampkę przy otwarciu drzwi a drugi jak sam przełączę przyciskiem.
    Mój problem polega na tym ze mam lampki led które chce zamontować w nogach a one maja tylko 2 kable na plus i minus,a chce żeby się zapalały przy otwieraniu drzwi jak i przy przełączeniu przycisku w lampce nad siedzeniami:)
    Moje pytanie jak połączyć te dwa plusy z lampki nad siedzeniami do plusa z lampek w nogach?
    Bo domyślam się ze jak połączę oba plusy do tego jednego to np. przy otwarciu drzwi będzie jednym kablem z lampki nad siedzeniami płynąć prąd do kabla z nóg ale napotka tez 2 kabel plus z lampki nad siedzeniami od włącznika,i boje się ze prąd będzie wracać nim do lampki nad siedzeniami.
    Mam nadzieje ze ktoś mnie zrozumiał i poradzi mi co mam zrobić:)
  • REKLAMA
  • #2 10592717
    _siekier
    Poziom 24  
    Ocena: 113
    Poszukaj lepiej oprawek na żarówki w nogach z przodu, w fordach takie oświetlenie było dostępne jako opcja, a tak naprawdę wtykali tylko żarówki w istniejące oprawki. A w kable przy tych oprawkach podłączysz swoje ledowe lampki.
  • REKLAMA
  • #3 10592739
    wotek2521
    Poziom 2  
    tak ale te oprawki włączają się tylko przy otwieraniu drzwi a ja chce żeby się zapalały jeszcze jak zapale sam lampkę nad siedzeniami
  • REKLAMA
  • #4 10592810
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 10593559
    wotek2521
    Poziom 2  
    jestem zielony w dziedzinie elektryki:(
    Mozesz napisac co to sa te katody do led i anody do lampki,ewentualnie podac jakis link?
  • #6 10593632
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2494
    W internecie jest wszystko, poszukać trzeba.

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.

Na tym forum wymagamy minimum wiedzy na temat aut oraz minimum własnego wkładu w zlokalizowanie usterki.

Kosz.
REKLAMA