Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Berlingo 2002 - brak nawiewu na szybę

SQ9MEM 28 Feb 2012 00:39 3926 5
    SQ9MEM
    Level 29  
    Zachciało mi się zmienić auto i kupiłem Berlingo z 2002 roku (silnik TU5JP4, ale to nie ma znaczenia tej sprawie). Początkowo nie było regulacji nawiewu, uszkodzone tranzystory w regulatorze (przez przytarte łożysko ślizgowe w wentylatorze nawiewu), ale to najmniejszy problem. Niezależnie od regulacji pokrętłem kierunku nawiewu nie ma nawiewu (w zasadzie jest, ale bardzo niewielki) na szybę i nogi. Linki sprawdzone (linki w oplocie szarym i niebieskim odpowiadają za kierunek wypływu powietrza, czarna z lewej strony za ustawianie temperatury powietrza, a czarna z prawej za obieg wewnętrzny/zewnętrzny - może komuś się to kiedyś przyda), panel sterujący również. Przepustnice na podstawie obserwacji zewnętrznych również (chyba, że są złamane w środku). Liczę się ze ściąganiem deski. Czy ktoś spotkał się z takim uszkodzeniem w tym modelu auta i co najczęściej się uszkadza ?
    SQ9MEM
    Level 29  
    To może zadam pytanie inaczej, w szczególności do posiadaczy Berlingo i Partnerów z podobnych roczników - czy przy ustawieniu wyłączenie nawiewu na szybę (górna pozycja pokrętła) wieje wam z kratek nawiewu na kierowcę ?
    User removed account
    User removed account  
    adasko132
    Level 1  
    kolego a przypadkiem nie wymieniłeś całego wentylatora np. od anglika
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account