logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

C-360; Stuki w silniku na 3 i 4 pokrywie zaworowej po regulacji zaworów

Neo_war 06 Mar 2012 09:42 3470 3
REKLAMA
  • #1 10640235
    Neo_war
    Poziom 2  
    Witam,
    Postanowiłem założyć ten temat dlatego, że mam problem z moja sześćdziesiątką. Gdy ją zapale słychać stuki pochodzące od silnika, a gdy położę rękę na 3 i 4 pokrywie to czuć takie pukanie. Na 1 i 2 tego zjawiska nie ma. Nie wiem w czym tkwi problem. Zawory wyregulowałem 0,2 ssący, 0,3 wydechowy. Zastanawiam się czy to możliwe żeby zawór uderzał w tłok i stąd to stukanie??
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10640691
    Spacewalker
    Poziom 33  
    Ocena: 551
    A czy przypadkiem klawiatura zaworowa nie jest wyrobiona? Odkręć przewód od wtryskiwacza w czasie pracy i zobacz czy stukanie ustanie, bo to moze dochodzic z tłoka.
  • REKLAMA
  • #3 10645100
    Neo_war
    Poziom 2  
    Na klawiaturze jest jakiś luz poprzeczny ale tam idzie smarowanie z popychaczy to raczej powinno być trochę luzu. A odkręcenie przewodu od wtryskiwacza czemu ma się przysłużyć?
  • #4 10646950
    kwrobert17
    Poziom 14  
    Ocena: 27
    Gdy odkręcisz przewód od wtryskiwacza, to tak jakbyś wyłączył cylinder po prostu. Silnik będzie pracował dalej, ale nierówno. W ten sposób sie dowiesz czy ma to jakiś związek z pracą na danym cylindrze.
REKLAMA