logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford 6000cd. Mam kod, ale nie działają żadne przyciski.

przemt 31 Gru 2004 16:44 3995 7
REKLAMA
  • #1 1100861
    przemt
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    witam
    Mam problem z radyjkiem ford 6000cd rds.Mam kod do tego radia, ale nie dzialają żadne przyciski i nic nie daje sie wpisac.Na wyswietlaczu jest napis CODE1 i migają 4 kreski. Co mam zrobic zeby dało się wpisać kod.

Dodano po 9 [minuty]:

aha jeszcze jedno - radyjko to trzymalem 24 godziny pod napięciem i nic sie nie dzialo, nadal nie moglem wpisac kodu
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1101882
    olecki
    Poziom 27  
    Ocena: 54
    Wg mnie zasilanie radia jest ok-problem wystapil standardowo po zdjeciu klemy-jak pisze CODE1 to raz udalo Ci sie wpisac cokolwiek z klawiatury-ale zapewne w tym momencie po blednym wpisaniu kodu zbyt mocno naciskales przyciski chcac wpisac cokolwiek-i albo porobily sie zimne luty albo mikropekniecia. Ddocisnij caly przod wraz z klawiatura i proboj wpisac prawidlowy kod-jak nie pomoze to do serwisu RTV-jak pomoze to rozkrecasz i wiesz czego szukasz lub poprzednia wersja-do serwisu RTV.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 1102054
    olecki
    Poziom 27  
    Ocena: 54
    Moze i tak byc-Arttoo niestety zadko sie myli.
    Pozdrawiam
  • #6 1102079
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    A może padają bo są tacy którzy próbują go jako PA8 albo KA4 ?
    Ja bym sprawdził kontakty panela i czy nie było próby naprawy układów zasilania radia.
    Możliwe że procek kaszani się od spadków napięcia (jak Philips) lub od iskrzenia klem akumulatora.

SławeK
  • #8 1105756
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    Ja miałem też już taki przypadek, że samoistnie sobie softa zamieszał proc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy radia samochodowego Ford 6000CD RDS, które po wprowadzeniu kodu zabezpieczającego wyświetla komunikat "CODE1" i migające cztery kreski, a przyciski nie reagują, uniemożliwiając wpisanie kodu. Zasilanie radia jest prawidłowe, jednak możliwe są uszkodzenia mechaniczne lub elektroniczne, takie jak zimne luty lub mikropęknięcia na płytce klawiatury. Wskazywane są również awarie portów procesora, szczególnie układu ST92F120, który jest podatny na uszkodzenia spowodowane spadkami napięcia lub iskrzeniem przy odłączaniu akumulatora. Próby wpisania kodu po dłuższym czasie pod napięciem nie przynoszą efektu. Rozwiązaniem może być dokładne dociśnięcie panelu klawiatury, serwisowanie układów zasilania lub wymiana procesora. W skrajnych przypadkach konieczna jest naprawa w serwisie RTV lub wymiana mikrokontrolera, gdyż oprogramowanie procesora może ulec uszkodzeniu lub samoczynnie się zresetować.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA