witam wszystkich
niestety nigdzie nie znalazłem takiej informacji wiec krótko wyjaśnię
byłem w Anglii kilka lat pracowałem jako elektryk na własnej działalności
posiadam Angielskie uprawnienia odpowiednik uprawnień jak w Polsce E ,D i UB
tzn mogę projektować instalacje(tu nie wymagają rysunku jeśli chodzi o nową instalacje w starym budynku) montować ją od początku do końca robić pomiary i na koniec wystawić certyfikat który rejestruję w urzędzie miasta
ponieważ moje plany się teraz zmieniły i chce wrócić do Polski na stałe jak również otworzyć firmę elektryczną w PL chciałbym się dowiedzieć czy moje uprawnienia mają jakąś wartość w PL tzn rozumiem ze będę musiał zrobić też Polskie uprawnienia ale czy moje lata pracy (doświadczenie) będą się liczyły w uzyskaniu Polskich uprawnień
Porównywałem Polskie i Angielskie instalacje to nie ma większych różnic
niestety nigdzie nie znalazłem takiej informacji wiec krótko wyjaśnię
byłem w Anglii kilka lat pracowałem jako elektryk na własnej działalności
posiadam Angielskie uprawnienia odpowiednik uprawnień jak w Polsce E ,D i UB
tzn mogę projektować instalacje(tu nie wymagają rysunku jeśli chodzi o nową instalacje w starym budynku) montować ją od początku do końca robić pomiary i na koniec wystawić certyfikat który rejestruję w urzędzie miasta
ponieważ moje plany się teraz zmieniły i chce wrócić do Polski na stałe jak również otworzyć firmę elektryczną w PL chciałbym się dowiedzieć czy moje uprawnienia mają jakąś wartość w PL tzn rozumiem ze będę musiał zrobić też Polskie uprawnienia ale czy moje lata pracy (doświadczenie) będą się liczyły w uzyskaniu Polskich uprawnień
Porównywałem Polskie i Angielskie instalacje to nie ma większych różnic