logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić płyn sprzęgła w Almera N16 1.5 dCi bez odpowietrznika?

deksman 25 Mar 2012 08:04 1139 3
REKLAMA
  • #1 10716338
    deksman
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam chcialem wymienic płyn od sprzegla w almerze tylko nie wiem gdzie go spuscic najlepiej- odpowietrznika nie widze , można strzykawka ujmowac ze zbiorniczka ,przewody porozpinac ale i tak zostanie stary płyn od miejsca w ktorym rozpiolem do samego łożyska.Zreszta jak rozepne przewody wyciągne płynu ile sie da z ukladu jak go pózniej odpowietrzyc skoro nigdzie nie ma odpowietrznika jedynie jakis zaaworek ktory sam nie wiem do czego słuzy i jak jest obslugiwany.
  • REKLAMA
  • #2 10716359
    Cowboy zagrabie
    Poziom 31  
    Ocena: 502
    Odpowietrznik jest na siłowniku sprzęgłowym, tuż obok przewodu zasilającego od pompy sprzęgłowej.
    Wystatczy go poluzować, założyć wężyk umieszczony w jakimś pojemniku i iść na objad. Następnie nalać nowego płynu do zbiorniczka i poczekać aż poleci z odpowietrznika. Jeszcze raz uzupełnić płyn, dokręcić odpowietrznik i gotowe.
  • REKLAMA
  • #3 10716377
    deksman
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    To ja wiem ze tak jest to było jak bajka tylko teraz nie ma tak prosto teraz jest jednosc łozysko hydrauliczne wszystko w jednym łozysko siłownik .W pierwszych typach łozysk hydraulicznych widzialem sa odpowietrzniki do których jest dostep i by niczym operacja sie nie rózniła od opisanej przez Ciebie tylko tutaj jest inaczej bo niema odpowietrznika cos co jest to jakis plastikowy zaworek ktorego sie nie odkreca i nie wiem do czego on słuzy.
  • #4 10716419
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6167

Na forum obowiązuje REGULAMIN i "przyklejone" do niego pytania wraz z komentarzami.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

+ REGULAMIN -->
    Pkt 3.1.13. (10.9) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA.
    Początek zdania? Zaczynamy wielką literą.
    Poza tym, o ile się nie mylę, to w polskiej pisowni stosujemy znaki przestankowe takie jak kropka, przecinek i piszemy z ogonkami np. ą, ę itd.
    Nazwy własne też piszemy z wielkiej litery np. Polsat, Philips itd.
REKLAMA