logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Optiview 15sx - monitor wyłącza się po podłączeniu kabla VGA, migające diody LED

_eddie_ 07 Sty 2005 00:14 1092 4
  • #1 1116609
    _eddie_
    Poziom 33  
    Ocena: 107
    Po zalaczeniu monitora bez sygnalu wejsciowego zalacza sie ale nic nie widac ( to jest ok :P ) , po wlozeniu kabla do gniazda vga przechodzi w tryb off.Jednak gdy zalacza sie komp. monitor sygnalizuje blad - migaja wszystkie led. nad menu i monitor sie wylacza.Identycznie jak np. przy przekroczeniu max. rozdzielczosci.Gdzie szukac usterki i jakie wiaza sie z tym koszty.Dodam ze monitor nie chodził zbyt wiele - w srodku na chasis nawet nie ma kurzu bo po usterce przelezal uszkodzony w szafie troche czasu.Dziekuje za ewentualna pomoc i pozdrawiam wszystkich.
  • #2 1117127
    radoslaw13
    Spec od monitorów
    Ocena: 22
    Razumiem że sprwdzasz go w niskiej rozdzielczości.
    Zacząłbym od podmiany pamięci, jeśli dobrze pamiętam powinien ruszyć na czystej.
  • #3 1117607
    VIVERO79
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Witam. Czy to nie jest monitor hyundaia ? Miałem podobny problem z hyundaiem a to powinno być to samo. Chyba tylko mój był nie co nowszym modelem. Pamięć musiała być zaprogramowana.
  • #4 1118089
    iquest
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    Opisujesz procedure załaczania w trakcje pracy kompa. A jak podłaczysz wszystko i zalaczysz to w jakim momecie sie wyłacza podczas startu czy w windowsie.
  • #5 1119590
    _eddie_
    Poziom 33  
    Ocena: 107
    Nie no - oczywiscie chodzi o start.Bez podlaczonej karty monitor sie zalacza.Po podlaczeniu (komp. wył) przechodzi w tryb standby .Zalaczam komputer (i tez probowalem na zewnetrznym testerq vga)i migaja wszyskie ledy , wysokie jest - kineskop sie żarzy (niewiem czy dobrze napisalem:P) ale obrazu oczywiscie niema.nie reaguje na nic , na inne czest. (rozdzielczosci) i klawisze do menu - nic - mrooga na martwo.Niwiem czy to moze cos z zasilaniem lub procesorkiem.A monitora szkoda mi znow do szafy włożyć :( .
REKLAMA