logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Briggs & Stratton 675 - silnik odpala i gaśnie po zimowaniu w kurniku

mateuszekdariuszdidzej 21 Kwi 2012 21:11 15853 6
REKLAMA
  • #1 10819513
    mateuszekdariuszdidzej
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Posiadam silnik Briggs & Stratton 675 6km kosiarkę po sezonie pozostawiłem w zamkniętym pomieszczeniu pod "kornikiem gdzie przesiadywały kury" troszkę śmieszne lecz nie miałem gdzie ją przechować. Dziś po uruchomieniu nie chciała odpalić. Czyli odpalam i po chwili gaśnie, co może być przyczyną po sezonie pracowała idealnie?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10819538
    tomrom1985
    Poziom 30  
    Ocena: 641
    Domyślam się, że zimę przestała z benzyną w zbiorniku. Wyczyść świecę a najlepiej też wymień.

Aha...wyczyść filtr powietrza
  • REKLAMA
  • #3 10820301
    helena33
    Poziom 27  
    Ocena: 724
    Wymień paliwo, przedmuchaj dysze główną, zmień filtr powietrza, wymień olej, świece, i po takiej obsłudze będzie jak nowa.
  • REKLAMA
  • #4 10820454
    mateuszekdariuszdidzej
    Poziom 9  
    Dziękuje za odpowiedzi paliwo wymieniłem filtr też olej wymienie jak i świece, helena33 gdzie znajduje się ta dysza główna?
  • REKLAMA
  • #5 10820488
    helena33
    Poziom 27  
    Dysza główna, to mosiężna śruba na klucz 1/2" pasuje też 13mm, znajduje się od spodu gaźnika, nie musisz odkręcać całego gaźnika ani podstawy filtra powietrza, od przodu silnika jest wystarczająco miejsca aby poluzować dysze i ją odkręcić. Jeśli będzie mocno zaśniedziała przeczyść drucikiem 0,6mm (np z migomatu).
  • #6 10821191
    mateuszekdariuszdidzej
    Poziom 9  
    wczoraj coś tam odkręcałem na klucz 13 od spodu pomiędzy filtrem a silnikiem taka gruszka było tam paliwo chyba pływak też
    Moderowany przez Rycho T:

Odkręcałeś i co dalej, sprawdziłeś coś, na przykład dyszę.
    Koledzy starają się pomóc, więc sprawdzaj, to o czym wspominają i nie pisz takich odpowiedzi.

• #7 10821537
    helena33
    Poziom 27  
    To była właśnie dysza.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z silnikiem Briggs & Stratton 675, który po zimowaniu w zamkniętym pomieszczeniu nie chce się uruchomić i gaśnie po chwili pracy. Uczestnicy dyskusji sugerują kilka rozwiązań, w tym wymianę paliwa, czyszczenie świecy zapłonowej oraz filtra powietrza. Wskazują również na konieczność przeczyszczenia głównej dyszy gaźnika, która znajduje się od spodu gaźnika i może być zanieczyszczona. Użytkownik potwierdza wymianę paliwa i filtra, a także pyta o lokalizację dyszy głównej, co prowadzi do dalszej wymiany informacji na temat jej czyszczenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA