Witam.
Mam lutownicę transformatorową oraz oporową. Od dłuższego czasu myślę nad jakąś stacją lutowniczą. Chciałbym, żeby trochę mi posłużyła. Dobrze by było, jakby miała również Hot Air-a i wskazywała temperaturę na wyświetlaczu. Na razie myślę nad PT 968. Ma wszystko czego bym potrzebował. Mam tylko kilka pytań do posiadaczy tej stacji.
Wyświetlacze wskazują ustawioną temperaturę?
Do czego służą te 3 przyciski pod wyświetlaczami?
Pochłaniacz oparów nie przeszkadza podczas lutowania?
Proszę też o wasze propozycje. Budżet to powiedzmy 400 max 500 zł.
Myślę również nad tzw. "trzecią ręką". Znalazłem takie coś:
Trzecia ręka.
Używaliście kiedyś czegoś takiego?
Warto płacić 279 zł za to coś?
Ciekawym dodatkiem jest podświetlana lupa. Ewentualnie czy wy moglibyście mi polecić coś w tym stylu. Ta "trzecia ręka" jest dość droga, więc nie wiem czy warto w to inwestować. Od razu zaznaczam, że "trzecia ręka" ma służyć do trzymania małych płytek. Do większych mam małe imadło.
Trochę się rozpisałem. Z góry dziękuję za udzieloną pomoc.
Pozdrawiam.
PS. Do moderatorów: Użyłem przycisku Szukaj, ale nie znalazłem nic odpowiadającego na moje pytania, więc proszę nie usuwać tego tematu.
Mam lutownicę transformatorową oraz oporową. Od dłuższego czasu myślę nad jakąś stacją lutowniczą. Chciałbym, żeby trochę mi posłużyła. Dobrze by było, jakby miała również Hot Air-a i wskazywała temperaturę na wyświetlaczu. Na razie myślę nad PT 968. Ma wszystko czego bym potrzebował. Mam tylko kilka pytań do posiadaczy tej stacji.
Wyświetlacze wskazują ustawioną temperaturę?
Do czego służą te 3 przyciski pod wyświetlaczami?
Pochłaniacz oparów nie przeszkadza podczas lutowania?
Proszę też o wasze propozycje. Budżet to powiedzmy 400 max 500 zł.
Myślę również nad tzw. "trzecią ręką". Znalazłem takie coś:
Trzecia ręka.
Używaliście kiedyś czegoś takiego?
Warto płacić 279 zł za to coś?
Ciekawym dodatkiem jest podświetlana lupa. Ewentualnie czy wy moglibyście mi polecić coś w tym stylu. Ta "trzecia ręka" jest dość droga, więc nie wiem czy warto w to inwestować. Od razu zaznaczam, że "trzecia ręka" ma służyć do trzymania małych płytek. Do większych mam małe imadło.
Trochę się rozpisałem. Z góry dziękuję za udzieloną pomoc.
Pozdrawiam.
PS. Do moderatorów: Użyłem przycisku Szukaj, ale nie znalazłem nic odpowiadającego na moje pytania, więc proszę nie usuwać tego tematu.