logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy zabezpieczenie przedlicznikowe 10A (S303 B 10A) jest wystarczające?

pablos_one 08 Maj 2012 06:32 1011 4
REKLAMA
  • #1 10873172
    pablos_one
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Witam, moze juz ten temat byl poruszany ale mam pilna robote i nie mam czasu szukac na forum...prosze o zrozumienie...

Energa w warunkach przylacza podala zabezpieczenie nadpradowe (s303) B 10A jako zab. przed licznikiem (glowne) przy instalacji 3 fazowej... moje pytanie czy to nie za male zabezpieczenie?? za licznikiem wstawiam roznicowke 25A 30mA...

Prosze o szybka pomoc...
  • REKLAMA
  • #2 10873183
    lechm56
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 367
    Witam.
    Kolega podał zbyt mało danych.
  • REKLAMA
  • #3 10873188
    O^O
    Poziom 21  
    Ocena: 48
    Zabezpieczenie przedlicznikowe zależy od wykupionej mocy.

pablos_one napisał:
    za licznikiem wstawiam roznicowke 25A 30mA...
    Natomiast ten fragment świadczy o tym, że nie ma kolega pojęcia o tym, do czego które zabezpieczenie służy, co dyskwalifikuje kolegę jako ewentualnego wykonawcę.
  • REKLAMA
  • #4 10873189
    janek1815
    Poziom 38  
    Ocena: 1059
    Co ma prąd różnicówki do zabezpieczenia przedlicznikowego. Co prawda 10A przed licznikiem to mało. To jest jakieś przyłącze budowlane?
  • #5 10873242
    retrofood
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4788
    pablos_one napisał:
    Witam, moze juz ten temat byl poruszany ale mam pilna robote i nie mam czasu szukac na forum...prosze o zrozumienie...

Energa w warunkach przylacza podala zabezpieczenie nadpradowe (s303) B 10A jako zab. przed licznikiem (glowne) przy instalacji 3 fazowej... moje pytanie czy to nie za male zabezpieczenie?? za licznikiem wstawiam roznicowke 25A 30mA...

Prosze o szybka pomoc...

Pośpiech nie tłumaczy naruszania regulaminu.

3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    3.1.15. Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.
    3.1.17. Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
REKLAMA