logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel astra F na benzynie ok jak jest weżyk jak zdejmę szarpie.

maciekchn 08 Maj 2012 21:00 10636 4
REKLAMA
  • #1 10875874
    maciekchn
    Poziom 21  
    Ocena: 127
    Witam mam problem z autem od dłuższego czasu tzn na benzynie strasznie szarpie praktycznie przygasa jak ruszam muszę ostro depnąć jak chce jechać (pow. 4tys) ale jak przełączę na gaz jeździ jak szalony.

A to co sam zdiagnozowałem

Jeżeli założę wężyk co widoczny na foto ten co daje ciepłe powietrze do obudowy filtra to na benzynie jeździ dobrze lecz na gazie się nie da jak go zdejmę jest odwrotnie na gazie jest ok na benzynie szarpie.Niebieski cieniutki przewodzik co otwiera termoregulator mam zaślepiony ze względu ze termoregulator mam otwarty od "nowości" (zaklejony by był otwarty)

Opel astra F na benzynie ok jak jest weżyk jak zdejmę szarpie.

Autko OPEL ASTRA F 1,6 94r kod silnika x16sz

Popraw tytuł tematu (?)
    [Z]
  • REKLAMA
  • #2 10877352
    hacker17
    Poziom 17  
    Ocena: 49
    Mam pytanie czy to szarpanie twoim silnikiem nie wygląda czasem jak jak na tym filmiku ?

http://www.youtube.com/watch?v=olW6oY65uCo

Jeżeli tak to może łapać gdzieś lewe powietrze albo map senseor który jest za nie odpowiedzialny jest nie sprawny.
    Ja miałem podobny problem ,ale u mnie przyczyną był przestawiony rozrząd o dwa zęby mój silnik to 16XSZR.
  • REKLAMA
  • #3 10877383
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 10878300
    hacker17
    Poziom 17  
    Ocena: 49
    Tak wiem ,że jest to wąż od odmy . Chciałem po prostu zapytać o rodzaj tego szaprania silnika. Widzie ,że zbaczam tym pytaniem z tematu to już nie będę wprowadzał za mętu.
  • #5 10878396
    maciekchn
    Poziom 21  
    Ocena: 127
    Ale Pany ... jak by coś było nie tak z olejem to by nie jeździł a on jeździ :

- jak jest zdjęty ten wąż to na gazie rewelacja na PB dusi się szarpie nie da się ruszyć.

-jak założony na gazie nie da się ruszyć pedał w podłodze zero przyśpieszenia a na benzynie wciska w fotel.
REKLAMA