Witam.
Mam pewien problem i mam nadzieje, że jak najszybciej go rozwiążę.
Mianowicie
Głośnik Emphasera poległ po kilku latach dzielnej służby. Cewka odkleiła się od "metalowego elementu" przymocowanego do membrany no i zrobiło tam w środku dość duże spustoszenie..
Jako, że subwoofer jest stosunkowo dość stary bo ma kilka lat, ciężko znaleźć do niego oryginalny głośnik. Zagraniczne aukcje sobie daruję bo szkoda zachodu dlatego poszukuję jakiegoś dobrego zamiennika o podobnych lub identycznych parametrach.
Skrzynia typu BANDPASS. Model to prawdopodobnie CABRIOBASS EBP 110CON
oznaczenie głośnika który miałem w środku: emphaser Impulse E110 200w rms 25cm 4ohm
dane z internetu:
-Peak Input Power: 300 Watts
-Con. Input Power: 200 Watts
-Sensitivity: 93 dB/1W/1m
-Max. SPL: (60-100 Hz): 115 dB
-Frequency Response: 40-150 Hz
-Nominal Impedance: 4 Ohms
Jeśli ma ktoś jakąś wiedzę jaki zamiennik wrzucić do tej skrzyni by grało całkiem miło i podobnie będę bardzo wdzięczny. Cena głośnika w granicach rozsądku bo za wysoką cenę mogę kupić nowy subwoofer.Głośnik może być używany:)
podrzucam moją fotkę suba od środka
Mam pewien problem i mam nadzieje, że jak najszybciej go rozwiążę.
Mianowicie
Głośnik Emphasera poległ po kilku latach dzielnej służby. Cewka odkleiła się od "metalowego elementu" przymocowanego do membrany no i zrobiło tam w środku dość duże spustoszenie..
Jako, że subwoofer jest stosunkowo dość stary bo ma kilka lat, ciężko znaleźć do niego oryginalny głośnik. Zagraniczne aukcje sobie daruję bo szkoda zachodu dlatego poszukuję jakiegoś dobrego zamiennika o podobnych lub identycznych parametrach.
Skrzynia typu BANDPASS. Model to prawdopodobnie CABRIOBASS EBP 110CON
oznaczenie głośnika który miałem w środku: emphaser Impulse E110 200w rms 25cm 4ohm
dane z internetu:
-Peak Input Power: 300 Watts
-Con. Input Power: 200 Watts
-Sensitivity: 93 dB/1W/1m
-Max. SPL: (60-100 Hz): 115 dB
-Frequency Response: 40-150 Hz
-Nominal Impedance: 4 Ohms
Jeśli ma ktoś jakąś wiedzę jaki zamiennik wrzucić do tej skrzyni by grało całkiem miło i podobnie będę bardzo wdzięczny. Cena głośnika w granicach rozsądku bo za wysoką cenę mogę kupić nowy subwoofer.Głośnik może być używany:)
podrzucam moją fotkę suba od środka